Vertraging project rond Sacraments-bidruimte

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2003 | Gewijzigd op: 05-07-2012
De nieuwe bidruimte [multi-functioneel ivm de toekomst] in de Sonniusstraat die op de plaats kwam van de Sacramentskerk [1934].
Links ernaast het fraterhuis. 
foto' s © gerard monté,  19 september 2003.

Maandagavond 22 september 2003/19.30 uur vindt in in restaurant Metropole een inspraakavond plaats over de invulling van het terrein Sonniusstraat /Mgr.Zwijsenstraat door de Eindhovense projectontwikkelaar Peels. Die heeft een plan voor zestien luxe stadswoningen ingediend.

Vertraging project Sacramentskerk  bericht dd. 26 april 2003.
Het project Sacramentskerk op de Vliert blijkt nog steeds geen bouwvergunning te hebben voor de stadswoningen.De kerk komt najaar 2003 gereed. Dan is ook de feestelijke opening gepland. Breekpunten zijn de bouwmassa die is toegenomen en dat van 12 naar circa 16 woningen is gesprongen.
 Die verruiming is gebeurd ‘…uit oogpunt van haalbaarheid van het project,’ aldus de projectleider Dave van de Heijden van het Eindhovense projectbureau.
Zoals bekend duurde het -na de sloop in oktober/november 2002- even voordat met het liturgisch centrum kon worden begonnen. Een half jaar na de sloop moet dan uiteindelijk de bouwvergunning afkomen. Maar de projectleider verwacht dat over de stedenbouwkundige invulling spoedig knopen kunnen worden doorgehakt. ‘Het blijft altijd passen en meten,‘ zegt Van de Heijden, die om tactische reden niet meer over de zaak wil loslaten. Bij de gemeente waren de betrokken ambtenaren een week met vakantie.