Start bouw stadsvilla's Sonniusstraat/Derkinderenlaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2004 Aannemersbedrijf Peels uit Eindhoven heeft de afgelopen zomermaanden de funderingen gelegd voor een 14-tal stadsvilla's aan Sonniusstraat en Mgr. Zwijsenstraat.

Zicht vanaf de mgr. Zwijsenstraat op het bouwterrein. Ook langszij de Sonniusstraat en de AntoonDerkinderenlaan wordt de bouw voortgezet.

foto © gerard monté, 14 oktober  2004.
 

Komend voorjaar 2004 start de bouw van 16 stadsvilla's naar een ontwerp van architectenbureau Verhagen. Die nieuwbouw is gesitueerd tussen Sonniusstraat en mgr. Zwijsenstraat, twee dwarsstraten tussen Aartshertogenlaan en Antoon Derkinderenlaan. Daar heeft de Eindhovense projectontwikkelaarPeel , na de sloop van de Sacramentskerk grond in exploitatie.
De 16 villa's zijn riant opgezette huizen in de prijsklasse van rond de vier ton. De uitvoering is afgestemd op de omgeving die uit de jaren dertig dateert. Tenminste de bewoners in de buurt vroegen om de realisatie van meer luxe huizen. 
Die afstemming op de buurt maakte dat de villa's allen al verkocht zijn, aldus makelaar Marc van den Berg, die zich -behalve dat element - gebonden voelt aan de eis van de gemeente voor tenminste één parkeerplaats per woning. Elke woning heeft drie slaapkamers, maar door de hoge zolder bestaat de mogelijkheid tot verruiming met nog eens twee slaapkamers. Uit die belangstelling maakte Van den Berg op, dat er blijkbaar huidige bewoners zijn in de buurt die willen doorstromen