Nieuwe aanblik Sonniusstraat/Mgr. Zwijsenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-04-2006 Op de locatie van de voormalige Sacramentskerk, langs de Sonnuisstraat, de Antoon Derkinderenlaan en de mgr. Zwijsenstraat zijn zgn. stadsvilla's gekomen.\

situatie april 2006
-Foto boven: Links de Van Lanschotlaan en op de achtergrond de Orthenseweg met de Kipcorner op de hoek.  Rechts loopt de Antoon Derkinderenlaan.
Onderaan rechts het lage muurtje rondom de voormalige pastorie, tegenwoordig fysiotherapie zichtbaar.

Het nieuwe stukje Sonniusstraat, waar eertijds de Sacramentskerk stond. Op de achtergrond is amper de nieuwe Sacramentskapel te zien met daarachter het oude fraterhuis
.
foto's © paul kriele, 11 april 2006.
 

situatie 18 februari 2005
De Sonniusstraat waar de kerk het straatbeeld overheerste. Die kerk heeft plaats gemaakt voor stadsvilla's en een kleinere opvolger [links op de foto] van de kerk van 1935, die in 2002 werd gesloopt. Aan de zijde Antoon Derkinderenlaan stond de pastorie. Dat gebouw is overeind gebleven en kreeg de functie van fysiotherapie.

 © foto's gerard monté, 8 februari 2005.
 

De bouw van de stadsvilla's op de locatie Sacramentskerk vordert. De nieuwe gevelrijen in Sonniusstraat, Mgr. Zwijsenstraaat en aan de Antoon Derkinderenlaan komt in beeld.
De mgr. Zwijsenstraat, dat was de achterzijde van de voormalige Sacramentskerk Deze straat ligt tussen de Aartshertogenlaan en de Antoon Derkinderenlaan. Ook hier een rijtje -van 5 -stadsvilla's.  
 

 © foto's gerard monté, 8 februari 2005.
 


Terug naar boven