3e beheerder op rij voor Stadshotel Jeroen Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2013 | Gewijzigd op: 22-03-2018
Opnieuw stoppen de beheerders/exploitanten van het stadshotel Jeroen Bosch. De accommodaties zijn gelegen naast het Jeroen Boschcentrum, op het voormalige mgr. Prinsenplein, dat omgedoopt werd in Jeroen Boschplein. Het stadshotel is een combinatie van een brasserie met terras op de begane grond, vergaderzalen en hotelaccommodaties in de er naast gelegen panden.
>>Timmermans liet bij een ontmoeting in de Brasserie weten dat er geen sprake is van 4e maar van derde beheerder op rij. Overigens gaf Timmermans verder geen correcties aan.>> . zie onderaan dit artikel voor toevoeging dd. 02062014.

Naast het Jeroen Boschcentrum, links de 
gebouwen met de brasserie en de  hotelaccomodaties.


foto © gerard monté, 8 december 2007.
Dat de huidige exploitanten afhaken draait  echt om de huurprijzen en om het aantal beschikbare hotelkamers, zo blijkt later uit een facebookbericht. De ooit geplande 'pelgrimage'-hotelkamers op  zijn als appartement aan de kinderen Timmermans verkocht en nooit beschikbaar gekomen. De hotelkamers zijn op de zolder, waar ook de lift [vanaf de begane grond] naar toe gaat, gerealiseerd.
 

Henk Timmermans, zoon van Jo, die voor de stichting Monument Sint Jacob [waarvan Gerdie Wilbers  juridisch de eigenaresse is] het beheer gaat doen.

foto © paul kriele, 30 mei 2010.

Maar nu gaat toch het stadshotel Jeroen Bosch uitbreiden, zo blijkt in het BD dd. 08012014. En wel onder de leiding van Henk Timmermans, de zoon van Jo Timmermans. De vertrekkende exploitanten Kranenburg en Mulders  hadden ook plannen voor uitbreiding, maar kwamen niet tot overeenstemming met de eigenaar Monument Sint Jacob bv.

Kranenburg en Mulders vinden zelf wel dat in hun tijd de accommodatie succesvol verliep: 'Wij hebben het hotel op de kaart is gezet'.

De uitbreiding zit hem in enkele vergaderkamers die daartoe omgebouwd gaan worden tot zes nieuwe hotelkamers.
[Maar lees hieronder wat er werkelijk gebeurt.]

Eigenaresse is Gerdy Wilbers van Monument Sint Jacob en de echtgenote van Jo.

Indertijd [2004] begonnen Frank Spierings en Maurick Hustin met de exploitatie van het Stadshotel. Dat werd binnen twee jaar voortgezet door Hustin en die gaf het in 2008 op. Daarna kreeg de Grevinga Group Gastronomique de exploitatie in handen. Praktisch gezien zijn Ton Kranenburg en Marco Mulders de beheerders van de horeca/logies.

Hoteluitbreiding in het vooruitzicht van JB-jaar2016..
Het Stadshotel is dus nu terug in exploitatie van de Timmermansen. Ook zijn de appartementen, die eerder door de bv Sint Jacob voor een schappelijke prijs aan de kinderen waren verkocht, bij gekomen.
Mogelijk gaan ook deze appartementen terug naar de Monument Sint Jacob b.v., maar dan natuurlijk voor een marktconforme prijs. Dat alles in het vooruitzicht van 2016.
In het BD van 08012014 staat: 'Dit jaar denken we aan 2 kamers extra en op termijn aan 4 kamers'.

Frappant is dat juist in het begin [2004]  de Stichting Jeroen Bosch [lees Jo Timmermans]  van de gemeente 2 miljoen ontving, waarvan driekwart als renteloze lening.. .
Intussen is bekend geworden dat Monument Sint Jacob b.v., kerk, toren en sacristie voor € 650.000 verkoopt aan de Stichting Jheronimus Bosch Art Centrum. Deze kerk is indertijd [zo'n 8-9 jaar geleden/2002 of 2003] voor € 220.000 door Monument Sint Jacob b.v. gekocht van het bisdom.

Eigenaresse Gerdie Wilbers*, de echtgenote van Jo Timmermans en directeur van de stichting Monument Sint Jacob de Jacobkerk  en bijgebouwen indertijd kocht, vraagt als huur voor het hotel [op basis van 2007] € 7.000 per maand.

*Wilbers is de dagelijks en juridisch verantwoordelijke voor de exploitatie.

Het is bekend dat de exploitatie geen lucratieve bezigheid is.
De inkomsten staan niet in verhouding tot de kosten van beheer en exploitatie. Dan is er nog een stevige huur. De huidige exploitanten, de juridisch de vierde op rij, zeggen diplomatisch dat Wilbers niet op hun ‘wensen’ inging. Maar daar achter schuilt het feit dat het echtpaar Timmermans-Wilbers geen lagere huur accepteerde. Kortom officieel werd er geen nieuw huurcontract aangeboden.
Zodoende moet Timmermans/Wilbers per 1 januari 2014 opnieuw op zoek naar een beheerder/exploitant van hotel en brasserie.
* Er is telefonisch kontakt gezocht met het echtpaar Timmermans-Wilbers, maar door een
continue 'gespreksituatie' is er -om reactie - een mailbericht naar Gerrie Wilbers uitgegaan.

, in die daarop volgende week, liet Jo Timmermans in de brasserie de redacteur weten dat er geen sprake is van 4e maar van 3e beheerder.  That's all...,  wat de aangevingen op dit artikel over het stadshotel betreft.
De redacteur legde Timmermans toen nog voor dat hij de mailtjes die hij hem daarover stuurde niet beantwoordde. Timmermans reageerde dat er dit afgelopen weekeind iets met de computer [internet] was gebeurd.Terug naar boven