Boomfeestdag dit keer met veel ceremonieel

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-03-2016 | Gewijzigd op: 20-03-2016

-Boven links: Intratuin: De ceremonie bij het debat rond boomfeestdag en links de ondertekening door de jeugd van het Europees Bomenverdrag : 'Eén boom per kind'.


Boomfeestdag op woensdag 16 maart 2016.


aan de slag in het Kanaalpark
.

Bericht 12 maart 2016: Boomfeestdag met veel ceremonieel
Woensdag 16 maart a.s. is het landelijke boomfeestdag. Het thema is dit jaar 'Bomen & bossen'.
Op die dag staat onder meer op het programma [10.30 uur] een debat over de waarde, de functie en de bestemming van een bos.Het debat staat onder voorzitterschap van Onno Hoes naast de 500 leerlingen van de groepen 7 en  8 van tien basisscholen die deelnemen zijn het burgemeester Ton Rombouts, wethouder Jos van Son, de gedeputeerde Swinkels,  directeur Thijsen van Staatsbosbeheer en Boomfeestdagambassadeurs Sandra Reemer en Helga van Leur.

Bank die Staatsbosbeheer op de Boomfeestdag
aanbiedt aan de Gemeente Den Bobch voor het Kanaalpark.

Wandeling genodigden naar plantlocatie
-Om 11.00 uur vertrekken genodigden en de jeugd naar de boomplantlocatie in het nieuwe Kanaalpark langszij de Zuid-Willemsvaart.  Daar zullen rond 12.00 uur bomen en struiken worden geplant.
Om 14.00 uur is er de slotact met Maan (The Voice of Holland).

>>Zie ook de site van Boomfeestdag 2016.

De Nederlandse jeugd
plant traditiegetrouw op de Nationale
Boomfeestdag honderden bomen en struiken.

GroenMarkt bij Intratuin
Op de Nationale Boomfeestdag vindt er bij Intratuin in Rosmalen ook de GroenMarkt plaats. Een 26-tal bedrijven en stellingen presenteren zich op het gebied van natuur & milieu. De stands staan verspreid in én buiten rondom Intratuin Rosmalen.
Tijdens die GroenMarkt zal ook Samsam zich presenteren. Samsam is een educatief platform voor wereldwijze kinderen en het magazine wordt veel in de klas behandeld. >>Zie de site met Samsam

*Onno Hoes
De in Leiden geboren, maar in  Den Bosch opgeroeide Onno Hoes, zal komende week ook zijn benoeming krijgen als  voorzitter van de nieuw opgerichte VVD Zuid-Nederland, die de afdelingen Brabant, Limburg en Zeeland omvat.


Terug naar boven