Beste columns van Cor Swanenberg gebundeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-03-2009 ‘Klaas van Bètte’ heet het nieuwste boekje dat Cor Swanenberg eind april uitbrengt. Dat bundeltje – voor Cor zijn 51ste *- bevat de leukste en ontroerendste columns, die Cor Swanenberg schreef voor de huis-aan-huisbladen die rond Rosmalen [bijv. de Brug en de Molen] uitkomen.
Soms zijn de columns gehaald uit het dagelijks leven, een andere keer verzon Cor de personen of gebeurtenissen. Er staan verhalen in ondermeer over de gefingeerde ziekte van Bètte [Nelleke de Laat] dat bij de lezers reacties opriep of ‘.. dat het werkelijk zo slecht met Nelleke ging ..’. Ook brengt Cor in een van zijn columns een pastoor uit Geffen in beeld, die bij de uitvaart niet wilde voldoen aan de wensen van de familie van de overledene.
Voor ‘Klaas en Bètte’, die de Swanenbergs als een ouder echtpaar verbeelden, maakte Nelleke de Laat 60 aquarellen die karakteristiek zijn voor de bijbehorende verhaaltjes.

*Recentelijk kwam van Cor ‘Nou houdoe dan’ uit, waarin de wortels van zijn ouderlijk gezin in geuren en kleuren worden blootgelegd. Het schrijven van deze familiekroniek betekende voor de in Middelrooi woonachtige dialecticus/docent/auteur een eerbetoon aan zijn ouders van den Heikant: Piet Gurtjes Swanenberg en Han van Klaase.