Versterking redactieteams bij Brabants Dagblad

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2011 | Gewijzigd op: 26-10-2011
Het Brabants Dagblad gaat haar regioredacties opschudden en versterken. De achtergrond is dat het cluster van Stadsredactie, Meierij en Bommelerwaard, waarvan ook de Bossche redacteuren deel uitmaken, sterker neergezet gaat worden. Dat betekent een versterking vanuit andere regio's door bijv. de benoeming van Domien van de Meijden bij de stadsredactie. En voor Den Bosch is het opvallend dat stadsredacteur Wim Hagemans eindredacteur wordt van het cluster Stad, Meierij en Bommelerwaard.

De in Boxtel geboren Wim Hagemans [*1951] wordt eindredacteur van het cluster redacties Stad, Meierij en Bommelerwaard.

foto © paul kriele,  25 maart 2008.
 

Hagemans, die al vanaf 1980 bij het Brabants Dagblad werkzaam is, blijft nog wel als eindredacteur van de Bossche krant werken, maar de invulling zal toch meer een kantoorfunctie zijn.
Van de ene kant, zo stelden wij, komt die positie naar een hogere post wat laat. 'Van de andere kant, ' zegt Hagemans zelf dat  '...hij het werk als stadsverslaggever altijd leuk heeft gevonden. Ik vond het toen boeiender verhalen te schrijven dan chef te spelen.  En...,' zegt ie, 'niet iedereen wordt chef. Het is nu ook voor mij goed om eens wat anders te gaan doen.'

In dat cluster Stad, Meierij en Bommelerwaard zitten de plaatsen, behalve Den Bosch en Vught, Boxtel, Schijndel, St. Michielsgestel, Den Dungen, Helvoirt en een serie plaatsen in de Bommelerwaard.
Behalve deze functionele benoemingen, die vanaf 17 oktober 2011 ingaan, zal de website van dat cluster ook sterker ontwikkeld gaan worden. 

Behalve kranteman is Hagemans ook co-auteur van diverse publicaties in de stad, waaronder boeken over de St. Janskathedraal [2008], van Bossche Pracht 'Mijn huis, mijn monument' [2003/2004] en van 'Foto Jan Verhoeff' en van 'Wegens bijzondere Omstandigheden 940-1944' [2008].

De Bossche regioredactie is onderverdeeld in:
Chef: Jos van de Ven
Coördinatie  Karin van Krevel, Annemiek Steenbekkers
Eindredactie:  Dorien Baaijens, Gert-Jan Buijs en Wim Hagemans
Crossmedia: Jan van den Oord
 
Verslaggevers  Den Bosch:
Marc van den Brink, Robèrt van Lith en Domien van der Meijden.
Rosmalen: Rianneke Huibers
Vught: Petra Dircks
Economie: Kees Bechtold
Kunst: Mieske vanEck
Algemeen: Linda van Gorkum, Tom de Louw, Paul Roovers, Ad Rijken en Tilly van Uffelen.
Terug naar boven