Dreigende ontslagen bij kranten van Wegener [Brabant Pers]

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-02-2012 Bij de kranten van Wegener [zes titels en eventueel de hahbladen] en de Limburgse kranten van Mecom zullen 300-350 ontslagen vallen dit jaar. Daarvan zijn er 100 op de redacties. Dat werd duidelijk tijdens een meeting van de kranten van Wegener en de Media Groep Lilmburg [MGL], die behoren tot de Engelse eigenaar Mecom, duidelijk. In de Brabanthallen ['Congrescentrum 1931'] waren woensdag 15 februari 2012 circa 3.000 medewerkers bijeengekomen om het nieuws te aanhoren. 

Oorzaak van de bezuiniging en de aanstaande personeelsinkrimping is de afnemende advertentie-inkomsten mede als gevolg van de crisis en de ontwikkeling van internet [digitale media]. Door die ontwikkelingen daalde de omzet van de twee krantenbedrijven vanaf  2008 met  € 180 miljoen.

Toch moeten de bedrijven blijven investeren en gaan zich dan ook meer op digitale systemen richten. Onder de slogan 'Digitaal eerst' werd die omschakeling bekend gemaakt. Daarmee beginnen de kranten van Wegener per 1 april 2012. Voor abonnees is die toegang met de smartphones en Ipads gratis. Daarin zal het regionale karakter worden versterkt. Maar de papieren krant blijft bestaan.