ZLTO officieel op Onderwijsboulevard geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2011 | Gewijzigd op: 25-02-2011
Woensdag 23 februari 2011  openden de CdK Wim van de Donk en de architect Pi de Bruijn officieel het nieuwe ZLTO-kantoor aan de Onderwijsboulevard. Onderdeel van de opening is de onthulling van het kunstwerk van Ellen Brouwers. Dit kunstwerk, getiteld Graanmonument, heeft een prominente plaats in de daktuin.

Gebouw officieel geopend  bericht dd.  25 februari 2011: ZLTO.
Het kunstwerk 'Graanmonument' van Ellen Brouwers.
foto's © zlto, 24 februari 2011.
Openingshandeling van het nieuwe ZLTO-kantoor door CdK Wim van de Donk [r] en architect Pi de Bruijn [l.] .

Commissaris der Koningin Wim van de Donk en ZLTO-voorzitter Hans Huijbers toasten na de officiële opening  - woensdag 24 februari 2011- van het ZLTO-verenigingshuis aan de Onderwijsboulevard met glaskunstenares Ellen Brouwers, directeur Financiën Arnold Broenink en alle ongeveer 150 genodigden op het nieuwe gebouw.
Onder hen was ook Pi de Bruijn, de architect van het nieuwe ZLTO-huis.
De commissaris toonde zich oprecht trots over deze komst van de ZLTO naar Den Bosch.  'De manier waarop ZLTO vanaf de eerste contacten met haar nieuwe gebouw wil omgaan, verdient navolging,'aldus Van de Donk, die benadrukte, dat het nieuwe ZLTO-gebouw de hand reikt naar de maatschappij: ‘Het zegt: kom binnen, denk en praat met ons mee.’

Architect De Bruijn denkt de komende tijd met potentiële opdrachtgevers vaker langs te komen.

 
De nieuwbouw van de ZLTO op de hoek OnderwijsBoulevard /Weidonklaan.

foto © paul kriele, 8 november 2010.
Architect Pi de Bruijn ontwierp een gebouw met elementen aan de gevel. die verwijzen naar de oorsprong, de Land-en Tuinbouworganisatie.

Foto hierboven: het  trappenhuis.
   
 Een van de kantoorruimten. Interier met kunstzinnige verlichting.
foto's © eljee bergwerff. [l.-en boven]

Parallel  aan de opening vindt er een driedaags programma plaats dat erop gericht is ondernemers in Zuid -Nederland, de doelgroep van de ZLTO, kennis te laten maken met innovaties in hun sector en op hun vakgebied. Accenten liggen daarbij op werkgeverschap, vaktechnische ontwikkelingen en ondernemen in de samenleving. Er\ zijn een zestigtal workshops en sessies die allen plaatsvinden in het nieuwe ZLTO-gebouw.
Thema’s die onder meer aan bod komen, zijn: bouwen in het landschap, communiceren met je omgeving, design als motor voor duurzaamheid, voeding voor een gezonde innovatie, wie voedt morgen de wereld, werken zonder gewasbeschermingsmiddelen, vinden en binden van goed personeel.
Gastsprekers en/of inleiders zijn onder meer: Wouter de Bruijn, Platform Verduurzaming Voedsel, Ruud Koornstra, directeur van innovatiebedrijf Tendris, Peter Beckers, topman van Vion Food Group, Joep Bartels, lector ‘creatief ondernemen’ van de HAS, trendwatcher Anneke Ammerlaan, Piet Janmaat, directeur Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij TOM, Tiny van de Berk van Brabant Plant, Tom Bade, directeur Triple E.


Terug naar boven