Postelstr: Nieuw antiek-en curiosazaakje Mi Casa

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2009 | Gewijzigd op: 28-03-2009
Postelstraat 54 is een oude bakkerij [Van Cromvoirt*], maar nadat Ton Meulman er had gewoond is de historie er teruggekeerd, maar dan op een curieuze wijze.
De familie Kroondijk de huidige eigenaars, hebben de interieurs met respect voor de authenticiteit, aangepast aan de verkoop van  antiek en curiosa, veelal spulletjes, sieraden, interieurdecors en meubels uit de vorige eeuw en soms nog ouder....

foto's © paul kriele, 28 maart 2009.
 
 

Sedert een paar jaar hebben kunst -en antiekliefhebbers het in bezit genomen. Achter de gevel prijken diverse kamers en hoekjes. Zelfs een nu dichtgebouwd plaatsje geeft de historie van de bakkerij prijs, die overigens op het perceel van de buren op 56 stond...
Opvallend is de verhoogde achterkamer. Dat verraadt een kelder. Onder dat deel van het pand,  heeft de huidige eigenaar Jeroen Kroondijk een wijnkelder  ingericht.
De 40-jarige Jeroen, die directeur is bij de NJBC [Nederlandse Industiire Bank] in Den Haag, is behept met ouders die hem al vroeg de liefde voor kunst en curiosa bijbrachten. Al als kind van acht ging hij mee naar de Vogeltjes markt in Antwerpen en op een dag  -toen hij al wat ouder was- werd hij gevraagd als presentator van een fancy fair. 'Zo is het gekomen,'aldus moeder Lucie.

Vergaderingen, partijen en wijnproeverij

Het pand wordt diverse malen in het jaar benut als wijnproeverij, waarbij eventueel ook een hapje of lunch kan worden gebruikt. 
Dat geldt ook voor de meetings en vergaderingen die in de achterkamer -voor 12 tot 15 personen- plaats kunnen vinden, aldus Lucie Kroondijk die op de zaterdag voor haar zoon Jeroen de honeurs waarneemt .
Lucie:  'Wij komen oorspronkelijk uit het Oosten, waar 'de Wijzen' vandaan komen. Mijn zoon is genoemd naar Jeroen Bosch en mijn moeder heette Van den Bosch. Dus dat past goed bij de plaats Den Bosch, waar Jeroen in 1969 geboren is.'
foto's © paul kriele, 28 maart 2009.

 zie ook de site van Mi Casa

Zie ook de pagina over Bakker M. van Cromvoirt-AsveltTerug naar boven