Carolus

Een oud ziekenhuis met kloostergebouw en mortuarium langszij de Geertruisluis, dat  geleid werd door de zusters van Trier [Carolus Borromeus], dat in de binnenstad [Jan Heinsstraat] was gevestigd, maar toen in de jaren 60 de fusiegesprekken tussen de maatschappen* onderling [Groot Ziekengasthuis en Carolus] stuk liepen, verkaste het in 1975  naar De Herven..

Het was vooral door de hautaine houding van de Medische Staf van het GZG, dat geen 'brood' zag in het Bossche ziekenhuisje, waardoor een samenwerking mislukte... .

Laatste artikelen binnen de categorie Carolus:

Nieuwbouwplannen voor  locatie Carolus/De Herven rond

Nieuwbouwplannen voor locatie Carolus/De Herven rond

Gepubliceerd op: 27-04-2011 | Gewijzigd op: 27-04-2011
In een aangepaste vorm is het bouwplan voor het Carolusterrein rond. De gemeenteraad nam op 19 april 2011 de bezwaren van omwonenden mee in haar beslissing. Twee monumentale bomen op de grens van het Carolus met de woonwijk De Herven blijven staan. Hiervoor is het bouwplan aangepast. Het plan bestaat uit een bebouwing van de locatie verpleeghuis De Herven, dat ook wordt afgebroken en een invulling van het -ook nog af te breken- Carolusziekenhuis.
Lees meer
Carolus: Geen Eerste Hulp meer 's nachts

Carolus: Geen Eerste Hulp meer 's nachts

Gepubliceerd op: 14-04-2010 | Gewijzigd op: 0
Het Carolusziekenhuis, officieel 'Jeroen Boschziekenhuis locatieCarolus', sluit voortaan 's nachts vanaf 22.00 uur de Eerste Hulppost. Die post op de Herven telt 's nachts steeds minder bezoekers.
Lees meer
Berichtgeving over Carolusziekenhuis

Berichtgeving over Carolusziekenhuis

Gepubliceerd op: 21-07-2007 | Gewijzigd op: 18-07-2011
Een ziekenhuis i n 1876 dat met de komst vanmde zusters zich in 1876 op 'De Plein' vestigde. Dat was in de tijd van de Duitse Kulturkampf. De Plein was het vrijgekomen schootsveld en exercitieplein rond de Citadel. Dat terrein op het Ortheneind[ later Jan Heinsstraat], bleef lang kaalslag en werd pas eind negentiende eeuw bebouwd. Carolus is afgeleid van de zusters van de orde van de H. Carolus Borromeus uit Trier. In 1975 naar de Herven verhuisd.
Lees meer
Legionella blijft Carolus belagen

Legionella blijft Carolus belagen

Gepubliceerd op: 21-07-2006 | Gewijzigd op: 0
De door de legionella bacterie besmette koeltoren van het Carolusziekenuis,die inmiddels was gedesinfecteerd, blijkt opnieuw besmet te zijn. Vandaag zijn meer diepgaande maatregelen genomen. Oorzaak van de nieuwe besmetting is dat de eerste keer de desinfectie niet afdoende is geweest
Lees meer
Nieuwe hal Carolusziekenhuis

Nieuwe hal Carolusziekenhuis

Gepubliceerd op: 14-12-2005 | Gewijzigd op: 0
Op 24 november 2005 werd officieel de ingebruikname gevierd van de nieuwe hal van het Carolusziekenhuis. Daar is een nieuwe apotheek, de Jeroen Boschapotheek olv Duchateau gekomen. Ook een opnamebalie, een winkel, restaurant, kinderhoek en patiëntenvoorlichting zijn volkomen vernieuwd.
Lees meer