Nieuwe naam Hooghe Clock tehuizen a/d Klokkenlaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2008 | Gewijzigd op: 29-05-2009
Nieuwe naam voor combinatiehuis  Erasmus met de  Clockenweerde 29 mei 2009.
Bij de officiële opening van de nieuwbouw van het Erasmushuis en de Clockenweerde aan de Klokkenlaan is de nieuwe naam De Hooghe Clock uit de bus gekomen. De naam is een vondst van een buurtbewoner.
De tehuizen van wooncorporatie De Kleine Meierij vallen onder het beheer van Vivent. Voor de tehuizen [thv het Erasmushuis] is een gezamenlijke entree met restaurant aangebouwd en bij de Clockenweerde is een hoge flat bijgekomen voor seniorwoningen.

Uitbreiding Clockenweerde - 18 augustus 2005
De huizen De Clockenweerde [voorheen 164 apparftementen] en Eramus [voorheen 70 appartementjes] worden aan elkaar gevoegd, figuurlijk niet echt, maar wel fysiek. Bovendien komt er ook nog één naam. Het nieuwe woonzorgcentrum, waarvoor nog een nieuwe naam moet worden bedacht, is via één hoofdingang toegankelijk en heeft een gezamenlijke keuken. 
De Clockenweerde krijgt er door de verbouwing ruimte bij met 40 extra appartementen en voor 36 psychogeriatrische patienten en een restaurant. Naast de oudbouw verrijst een gebouw met seniorwoningen. In het Erasmushuis wonen zeventig ouderen. 
De heropening wordt april 2009 verwacht .

situatie maart 2008

Het Erasmushuis, linker foto, boven de twee tehuizen Erasmus en Clockenweerde met aan de rechter zijde de nieuwbouw.
foto's © paul kriele, 31 maart 2008.


Het project van de architecten Alberts en Van Huut komt tot stand met Bouwbedrijf Timmers bv, SGB, NAS afbouw, Kemkes Technisch Beheer en Installatietechnieken, Van Makcelenberg elektro. 
De tehuizen staan onderbeheer van de zorgverleners Vivent en Erasmus. De opdrachtgevers zijn DKM projecten.
situatie november 2007


De gevorderde nieuwbouw nabij de Clockenweerde: De opbouw van de bouwkraan boven en onder.
En de oudbouw van de Clockenweerde en de nieuwbouwlocatie.

foto's © anjo, 30 november 2007
-------------------------------------------------
Bouwwerkzaamheden 30 augustus 2007.
In oktober 2005 start de uitbreiding en verbouw van de Clockenweerde aan de Klokkenlaan. Naast het huidige gebouw komt een anderhalf keer zo hoge flat van 12 verdiepingen met 40 seniorwoningen.
Het gebouw zelf wordt gemoderniseerd, ofwel aangepast aan de eisen van deze tijd. Onderdeel daarvan is de renovatie van appartementen aan de voorzijde tot 36 woningen voor psychogeriatrische patiënten.
De bouwplannen bevatten ook de aanleg van een parkeergarage en de bouw van een restaurant dat dienst gaat doen als wijkrestaurant.
Het totale project van 200 miljoen euro staat moet volgens de planning afgerond zijn eind 2007/begin 2008.

Plaatsen kraan en start bouw.

foto's © anjo, 29 augustus 2007.

Terug naar boven