Bisschop en wethouder heropenen kapsalon Uylenhof in Uilenburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-03-2021 | Gewijzigd op: 02-03-2021
Bisschop Gerard de Korte wordt morgen, woensdag 3 maart 2021 weer geknipt. Dat is voor het eerste na elf weken. Die periode begon in december 2020 met de lock down en sluiting van veel winkels, kappers en horecazaken, zo vertelt de bisschop Gerard de Korte voorafgaand aan de ceremonie waarop hij bij ’t Kappertje, ofwel Uylenhof in de Uilenburg het lint mag doorknippen. Dat doet hij samen met wethouder Jan Hoskam die voor zo’n klusje niet ongenegen is, maar ook al die tijd niet is geknipt en ook nog eens zijn baard heeft latten staan.  Morgen woensdag 3 maart 2021gaan die overtollige ‘haardossen’ er weer af.
Bisschop Gerard de Korte en wethouder Jan Hoskam heropenen met het doorknippen van een lint kapsalon Uylenhof in de Uilenburg van Theo Persoons. foto ©  paul kriele, 2 maart 2021. 

Bisschop en wethouder ijn niet de eersten die er geknipt worden, want de zaak gaat pas om 10.00 uur, na de breakfast voor de hotelgasten, open, aldus de breed georiënteerde manager Theo Persoons. Bisschop De Korte: ‘Ik ben in tien weken niet geknipt. Ja wel een enkel flosje haar is weggehaald. Maar Theo knipt me altijd wel lekker kort’. Ook de wethouder Jan Hoskam, die breed de regels rondom de corona epidemie in de stad goed begeleid, staat er op deze ceremonie erg harig bij. Morgen om half zes is dat er ook weer af. Behalve die baard dan. Dat is dus een erfenis van de corona -epidemie. Theo toont zich erg opgelucht dat ie weer aan de slag kan. Met die lock down is het spontane er af. Je ziet wel vrienden familie, maar niet, zoals Jan Hoskam het noemt, ‘de bekenden van de onbekenden’.
De eregasten  bisschop en wethouder en ook klant van Theo Persoons' kapsalon in de Uilenburg, proosten op de heropening van Uylenhof. De vriendin van Theo, Migon Schaap staat tweede van links. foto € paul krlele , 2 maart 2021.

Hoskam haakt als wethouder Economische Zaken en Financiën in op het verloop van de maatregelen en hoe de horeca daar op reageert: ’Al vanaf het begin zijn we met elkaar [de horeca] in overleg. Als het dadelijk weer kan, dan liggen de draaiboeken en plannen al klaar. Wat dat betreft is het in de stad goed georganiseerd. Dus ook weer een terras op de Parade en eentje bij het rugbyveld en eentje op het St. Janskerkhof Noordzijde Maar ik zou willen dat er ook wat afwisseling komt, iets bijzonders, zoals, een artiest een dineropzet of iets cultureels. Ik zag dat ook bij ‘Die wonderlijke klim van de Sint Jan’. Dat is expres niet elk jaar voortgezet. Met andere woorden: Je zou ook eens met een evenement kunnen inhaken op bijvoorbeeld elk Olympisch jaar. Dan wordt het iets bijzonders.’

Terug naar boven