Kapsalon Scruples & Spikey's

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2005 Meriam Kampers, die in de Snellestraat nummer 21 de kapsalon leidt, opent binnenkort haar nieuwe kapperszaak op de hoek Stoofstraat/Snellestraat. Samen met Maike en Kitty voert zij het beheer over de salon die genoemd is naar het kappersproduct Scruples & Spikey’s. Voor het zover is wordt het interieur opgeknapt. De kelder blijft in het zicht door een glazen plaat.

De leeggeruimde kapsalon van Karel van der Zande kort voor de verbouwing.
foto © gerard monté, 24 augustus 2005.
het gerenoveerde hoekpand waarvan ook nog eens de oude tonggewelfkelder werd uitgegraven.

Bericht van maart 2005: Momenteel is de voormalige kapsalon van Karel van der Zande op de hoek Stoofstraat/Snellestraat leeggeruimd. Daarbij is de kelder opengelegd. Die heeft nog tot in de jaren 30 dienst gedaan als opslagplaats, vertelt Riet van der Zande-Eerhart. Zij stond in de damesalon en haar man Karel deed ‘de heren’. Schoonmoeder Sjaan van der Zande-Govers gebruikte tachtig jaar geleden die kelder als opslagplaats. De kelder met mooie tongewelven was manshoog. Sjaan zette er haar wekpotten met ingemaakte fruit en groenten neer, aldus Riet die tegenwoordig in aan aanleunwoning bij Oosterhof woont. 

Het kappersechtpaar Karel en Riet van der Zande-Eerhart vertrokken in 1994 uit de binnenstad en gingen op hun lauweren rusten. Het hoekpandje werd eerst een modeboetiek, vervolgens antiekzaak en weer later telefoonwinkel.