10e editie Grôôt Bosch Dictee: niet gemakkelijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-04-2005 Circa 30 deelnemers namen woensdagavond 6 april 2005 in de Azijnfabriek deel aan de 10e editie van het Grôôt Bosch Dictee. Dat was toegespitst op de deelnemers en voorlezer Danny van Nimwegen zelf. Nort Lammers,vorig jaar ook al winnaar, eindigde met de minste aantal [8] fouten en Frank Finkers kwam op de 2e plaats met 11 fouten.
In de pauze werd de uitslag bekend gemaakt van de wedstrijd ‘Verhalen in Bosch dialect’, die de Boschboom najaar 2004 had uitgeschreven. Het gering aantal deelnemers noopte presentator en Dictee-schrijver Harry van den Berselaar de aanwezigen in de zaal op te roepen de volgende keer met een kort verhaal te komen, tenminste als deze wedstrijd nog eens herhaald wordt. De beste Bossche verhalenschrijfster -Ans van Dartel - las zelf haar verhaal ‘Integreren’ in het dialect voor. Mogelijk dat het de Boschboom of het blad Brabant lukt dit geestige verslag van een kennismaking door een allochtoontje met de Bossche cultuur [carnaval] te publiceren. 

Voorzitter van de jury Jan van Berkom feliciteert Nort Lammers, die voor de 2e keer op rij het Grôôt Bosch Dictee won.

foto's © paul kriele, 6 april 2005.

 
Ans van Dartel leest, als winnares van de wedstrijd 'Verhalen in Bosch dialect', haar 'Integreren' voor. Haar literaire vondsten, tekstwendingen en originele beschrijvingen leidden tot hilarische reacties. Naast haar Harry van den Berselaar, dialecticus en auteur van het Bosch Dictee.