Startschot en eedaflegging van WK [para-]Archery op stadhuisbordes

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2019 | Gewijzigd op: 03-06-2019
.....
-Boven het neerhalen van de doeken waardoor de banieren
van het WK Archery para's en validen te voorschijn  komen [wel wat aarzelend....].

-Onder: Eva van de Donk [bekend van The Voice] zong
het Wilhelmus terwijl de Nederlandse vlag werd gehesen. 
Vóór het bordes de leden van de Earth greatest Brassband en hun dansers.


foto's © paul kriele,1 juni 2019.
 
......................


Na de toespraken van burgemeester Jack Mikkers en de president van  de wereld Handboogbond en vice-president van het Internationaal  Olympisch Comité Ugur Erdner, zong Eva van de Donk, terwijl op, het stadhuisbordes de Nederlandse vlag werd gehesen, het Wilhelmus.
Mikkers beloofde -als politicus, zeg wel als politicus- dat de komende 14 dagen dit mooie weer zal aanhouden.
Hierna legde namens alle sporters Pier Elzinga de eed af en deed Roy Klaassen vanuit zijn rolstoel namens zijn collega-sporters de belofte dat onze deelname gebeurt met eerbied voor de regels waarbij sportiviteit en respect centraal staan voor de glorie van de sport en dee eer van alle handboogschuuters.

Mikkers wees na een welkom aan de officials, de sporters en de excecutieve commissie, op het belang voor de stad van dit unieke sportevenenement. Alleen al door de 40.000 bezoekers, de 1000 sporters en de milljoenen tv-kijkers raakt  Den Bosch nog meer bekend als gastvrije stad en wordt de stad in economisch opzicht op de kaart gezet.
De burgemeester riep de alle Bosschenaren op dit jaar allemaal eens een keer een handboog in de hand te nemen.  Dat hebben een paar honderd scholieren van basis- en voortgezet onderwijs al in de aanloop naar dit WK vóór u gedaan. 'Doelgericht, bedoel ik. In meerdere opzichten. In het Zuiderpark kunt u ook een training krijgen of uitproberen hoe dat boogschieten gaat.' 
350 vrijwilligers, waarvan enkele tientallen van de Blauwe Engelen zullen op dit evenement gastheer/vrouw zijn.
 
Een paar honderd mensen woonden de start van dit unieke en grootste Nederlandse sportevenement  het WK [para-] Handboogschieten bij.

foto ©paul kriele, 1 juni 2019.
.................................................

Na dit officiële deel werd de ceremoniële start van veertien dagen WK [para-] handboogschieten/ Archery [trainingen halve finales , workshops in Zuiderpark en finales op de Parade] afgesloten. In het Zuiderpark  staat ook een bioscoop, is er een terras aan het water en kan men zelf ook schieten.
Eva zong nog een extra nummer om vanuit Den Bosch, waar  een paar honderd mensen dit  unieke [sportevenement waar para- en valide sporters samengaan in één WK-schap]  nog eens  te benadrukken.

Voor meer info [programma e.d. ] zie WK Archery Den Bosch
 
.....

-Hierboven: De eedaflegging names alle collega handboogschutters door Pier Elzinga [l.] en Roy Klaassen.
-Links de officials vlnr. Ugur Erdner, de  president van World Archery en vice- president van het Internationaal Olympisch Comité [IOC], Lex Roolvink [tevens burgemeester van Grave] voorzitter van de Nederlandse handboogbond, Niels Kannegieter voorzitter WK-organisatie, gedeputeerde Henri Swinkels,  wethouder voor Sport Huib van Olden burgemeester Jack Mikers en wethouder Roy Geers
.

foto's © paul kriele, 1 juni 2019.
 

Dit Wereldkampioenschappen Handboogschieten is Nederlands grootste sportevenement. Met deelname hopen de sporters niet alleen een WK te behalen maar ook de tickets voor deelname aan  de Olympische Spelen in Tokio
 
.
-Hierboven: The Earth Quake  Brassband uit Rosmalen met rechts de streetdancers van C-FAM.  foto's © paul kriele, 1 juni 2019.
 
De Archerymascotte voor een aantal Blauwe Engelen die deel uitmaken van een groep van 350 -uit het land afkomstige-vrijwilligers.

foto © paul kriele, 1 juni 2019.
.................................................
 
   
 
Enkele officials van het  organiserend comité
van dit WK Archery
.

foto © paul kriele, 1 juni 2019.


Terug naar boven