WK Archery: Topklassering voor TeamNL

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2019 | Gewijzigd op: 11-06-2019
De recurve heren hebben een topklassering behaald tijdens de kwalificatierondes van het  wereldkampioenschap. Het drietal Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler  noteerde de tweede score (2034/2160) van het veld, achter het team van Zuid-Korea.     Het niveau was uitzondering op de velden van The Dukes in ‘s-Hertogenbosch op de eerste  wedstrijddag. Onder bijna ideale omstandigheden schoten de 200 recurve heren hun 72  kwalificatie pijlen. Vooral in de top 8 scores waren van uitzonderlijk niveau. 
Het team Sjef van den
Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler behaalde een
topklassering in de kwalificatierondes
van het WK Archery
op het veld van The Dukes.
.
......................................................


Ook Sjef van den  Berg bevond zich in dat lijstje. De Brabander behaalde op thuisgrond een vijfde plaats in de  ranking met 692 uit de maximaal 720 punten. Deze score is tevens een nieuw Nederlands  record.    De tweede Nederlander is te vinden op plek 25, Rick van der Ven (675/720). Van der Ven, die dit  toernooi zijn derde Olympische deelname probeert veilig te stellen, was tevreden met zijn  kwalificatieronde. “Het kan altijd beter, want ik probeerde soms te gecontroleerd mijn pijlen te  schieten. Maar vandaag liep het lekker. Ergens begin top 20 zal ik geëindigd zijn, maar de  teamprestatie is belangrijker. Dat is voor ons de ‘makkelijkste’ weg naar Tokio.
-Boven: De voornaamste kanshebber voor Nederland is Gabriela Bayardo..

-Rechts boven: Sjef van den Berg.

-Rechts: De Nederlandse deelnemers aan het WK mannen] gaan het veld van The Dukes op.
.......................................................................................


Met Steve Wijler als derde teamlid op plek 46 (667/720) eindigde TeamNL op een uitstekende  tweede klassering en plaatst zich daarmee direct voor de 1/8e finale waar het Rusland of  Oekraïne zal treffen. Winst in die partij betekent kwalificatie voor de Olympische Spelen van  volgend jaar. “We hoeven maar 1 partij te winnen” aldus Van der Ven. “Maar daarin ligt ook het  gevaar. We moeten zorgen dat we scherp zijn voor die partij. Dan komt het goed!
mm

Binnen TeamNL recurve bij de dames  zijn de blikken vooral gericht op  Gabriela Bayardo, de voornaamste  kanshebster voor Nederland in de  categorie.   De score van 658 uit de maximale 720 punten was goed voor een 28e plaats in het sterk bezette  veld. Naast een goede individuele klassering is haar score samen met Sjef van den Berg ook  goed voor een uitstekende klassering in de Mixed Team discipline. (plaats 6). De top 8 in deze  klasse is direct verzekerd van een plaats in de 1/8e finale.  

 In de individuele eliminaties treft Bayardo direct een bekende, haar teamgenoot Sietske Visser.  Sietske begon de kwalificatieronde niet sterk met een 128e plaats na de eerste doorgang. Deze  plaatsing was ver verwijderd van de cut-off bij plaats 104. In de tweede doorgang herpakt Visser  zich echter volledig en noteert een voortreffelijke 41e score van het veld. Hiermee springt ze van  de 128e naar de uiteindelijk 85e plaats. Goed voor de eliminatierondes, echter wel tegen  teamgenoot Bayardo.
De derde Nederlandse, Sarina Laan, wist vandaag niet in haar spel te  raken. Met een 147e plaats lukte het haar niet plaatsing voor de eliminaties af te dwingen.   In de landenstrijd is het damesteam uitgeschakeld. Het team eindigt op plaats 32.

 


Terug naar boven