WKArchery: TeamNL heren grijpen ticket voor Tokio 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-06-2019 | Gewijzigd op: 13-06-2019
 De selectie van TeamNL recurve heeft woensdagmiddag het felbegeerde ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 behaald. Na de paardensport en het zeilen is de handboogsport de derde sport van Nederland die verzekerd is van deelname aan de zomerspelen van volgend jaar.
Zowel recurve als compound NL heren naar wedstrijd om bronzen medaille op zondag. 16 juni 2019. Heren Compound gaan ook door naar de halve finale.
 
Sjef van den Berg,
Rick van der Ven en Steve Wijler

..........................................................

Onder luid gejuich van de aanwezige Nederlandse fans waren Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler een maat te groot voor het Oekraïense trio (6-2). De eerste set liet het Nederlandse team nog liggen, maar daarna was het TeamNL dat de klok sloeg. “Ik was teleurgesteld omdat ik er gisteren zelf al uitlag, dus ik zette alles op alles om het vandaag te doen.” vertelt Steve Wijler die de afgelopen dagen zijn vorm niet altijd wist te vinden. “We hebben een teamticket binnen, dus dit betekent dat er drie Nederlanders mogen gaan. Mijn kansen op de Spelen liggen in ieder geval aanzienlijk hoger dan gisteren”.
Door de regen was de tribune maar mondjesmaat gevuld, maar direct achter de drie Nederlanders stond een enthousiaste horde Oranjefans hun sporters aan te moedigen. Omdat normaliter de toernooien ver van Nederland verschoten worden maken ze dit niet vaak mee. Van den Berg: ,,Ik vond het wel lekker, het gaf ons een soort van boost. Het is fijn om te weten dat er zoveel mensen achter je staan.” “Ik denk dat er vijf man hartstikke blij zijn dat we het ticket binnen hebben”
 

Naast het drietal aan de wedstrijdlijn in ‘s-Hertogenbosch maken ook Jan van Tongeren en Gijs Broeksma deel uit van de Olympische selectie. Bondscoach Ron van der Hoff heeft het komende jaar de taak om te gaan bepalen welke drie sporters uiteindelijk de plekken zullen gaan invullen. “Zo ver kijk ik nog niet. We gaan als team naar de Spelen, dat is voor nu het belangrijkste” aldus Van den Berg na de belangrijke winstpartij.