WKArchery:TeamNL Recurve Mixed naar gouden WK finale

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-06-2019 | Gewijzigd op: 16-06-2019
Het Nederlandse Recurveteam, waarvan Sjef van den berg en Gaby Bayardo naar de gouden WK finale gaan.
..............................................................

Op donderdagochtend 13 juni 2019, de dag waarop de finaleplaatsen worden bepaald, hebben Sjef van den Berg en Gaby Bayardo weten te verrassen met het bereiken van de gouden WK finale. Het duo schakelde in de halve finale de nummer 2 Chinese Taipei uit met 5-1. Van den Berg en Bayardo, geplaatst als 6e, waren op voorhand niet getipt als favorieten voor de medailles. Na een ruime 6-2 overwinning over Polen in de 1/8e finale ging het in de kwartfinale bijna mis. Het team liet het tegen Oekraïne aankomen op een allesbeslissende shoot-off. Onder de ogen van het gespannen publiek wisten ze de partij alsnog naar hun hand te zetten. In de halve finale stonden ze oog in oog met de nummer 2 van de plaatsingslijst, Chinese Taipei.
 
Sjef van den Berg in een stevige
omhelzing en Gaby Bayardo. 

Gaby en Sjef konden goed omgaan met de wisselende wind in de arena en hadden slechts drie sets nodig om de partij te beslissen 5-1. “De wind op het veld is heel vergelijkbaar met de omstandigheden die we dagelijks hebben op onze trainingsbaan van het Olympisch Sportcentrum Papendal. Wellicht dat we daar nu een voordeel aan hebben gehad.” aldus Van den Berg na de partij. Zondag staat het tweetal voor een hopelijk volle oranje tribune tegenover de gedoodverfde favoriet Zuid-Korea. “We hebben niets te verliezen zondag, dus we gaan er vol in!”

In de strijd om de landenteams staat Sjef samen met Rick van der Ven en Steve Wijler zondag ook tegenover Zuid-Korea, ditmaal om het brons. TeamNL recurve slaagde er in de halve finale niet in om India (11) te verslaan in de shoot-off 5 (29) - 4 (28). Zuid-Korea, die in de halve finale verloor van China, zal met TeamNL gaan strijden om het brons.