Brabant - Sport -gaat samen voor de 10!

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2020 | Gewijzigd op: 17-11-2020
Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren om in beweging te blijven - ook nu sporten in groepsverband voor volwassenen niet mogelijk is - organiseren Uniek Sporten Brabant en Uniek Sporten De Meierij de komende 10 weken ‘Samen voor de 10’.
Beweegcoaches: Sabine van der Wa l[Sint Michielsgestel], Lian van de Veerdonk [Heusden], Luc van Eerd [Den Bosch], Wesselinde van de Beeten [Meierijstad],Valentine Kortbeek [Vught],  


Doe ook de belofte en doe mee met ‘Samen voor de 10’, want in beweging blijven is nu belangrijker dan ooit. Samen voor de 10! Vanaf deze week deelt Uniek Sporten Brabant 10 weken lang beweegchallenges, sport- en voedingstips, workouts en nog veel meer inspiratie om samen in beweging te blijven. Allemaal laagdrempelige beweegtips, die mensen vanuit huis kunnen oppakken. Alleen, met een familielid of vriend(in).

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit Een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit, schrijft ook een groep experts in een brandbrief aan het kabinet vorige week. Door meer te bewegen, gezonder te eten en voldoende te ontspannen kunnen mensen hun immuunsysteem versterken. Volgens de deskundigen, onder wie Diederik Gommers (Erasmus MC) en Erik Scherder (Vrije Universiteit) kan dat ertoe leiden dat een corona-infectie minder ernstig verloopt. Voldoende beweging  draagt bij aan een goed humeur. en het versterkt het immuunsysteem. 
Denk bijvoorbeeld aan 10 oefeningen om thuis in beweging te blijven, adviezen om je fiets winterklaar te maken, tips om je wandeling in de wijk nog leuker te maken en gratis beweegadviezen van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant.
Uniek Sporten Brabant deelt de tips via www.unieksportenbrabant.nl, de Facebookpagina en hun Instagramaccount. Op de website kunnen Brabanders ook een belofte doen waarmee ze aangeven deel te nemen en komende weken in beweging te blijven.

Mensen met een beperking of chronische aandoening die graag gratis persoonlijk beweegadvies willen, kunnen contact opnemen met een beweegcoach van Uniek Sporten De Meierij. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staan de contactgegevens van alle beweegcoaches en een overzicht van al het aangepaste sportaanbod in Brabant. 

Terug naar boven