In Maaspoortsporthal: NK Schermen 2021-2022

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-07-2022 | Gewijzigd op: 11-07-2022
Afgelopen weekend [9 en 10 juli 2022] vond het NK Schermen 2021-2022 plaats in de sporthal Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch. Gastheer was de Schermclub Den Bosch. In de druk bezochte sporthal werd volop geschermd om die felbegeerde nationale titel binnen te slepen.
......................................
foto's © rob hoogeboom
....................
..............................


Op zaterdag 9 juli 2022zat de basketbalhal van New Heroes helemaal vol met schermers die zich probeerden te kwalificeren voor de finaledag op de zondag. Om 09.00 uur begon de poule-fase waarna aan het begin van de middag de eliminaties van start gingen.
Op het onderdeel degen waren Kelly Boone, Katelijn Kroese, Day de Wijn, Tristan Tulen, Rafaël Tulen en David van Nunen vrijgesteld voor de kwalificatiedag. Vanwege hun hoge ranking, hoefden zij zich niet te kwalificeren. Ditzelfde was ook van toepassing voor Daniël Giacon, Teun Jans Köhneke en Elisa Yuno op het onderdeel floret. Bij het onderdeel sabel waren Béla Roesink, Jasper Hendriks en Robbert Goossens vrijgesteld.

Bij het onderdeel degen moesten de gebroeders Tulens tegen elkaar schermen in de halve finale. Het werd een krappe zege voor Tristan Tulen die met 15-14 van zijn jongere broer won. David van Nunen versloeg op zijn beurt Tristan Tulen in de finale en won de nationale titel voor de heren.
Bij de dames was het Kelly Boone die Vera Tartóckzi (uitkomend voor Schermclub Den Bosch) wist te verslaan in de finale. Vera was de enige deelnemer van Schermclub Den Bosch die zo hoog wist te eindigen dit weekend. Bij de floret heren wist Daniël Giacon te zegevieren. Giacon rekende in de finale af met Elisha Yuno. Bij de dames floret was het Saskia van Erven Garcia die met het goud naar huis vertrok. Valerie Buijse, Rachika Yoshimori en Ava Emanuel (gedeelde derde plaats) maakten het podium compleet.
Dirk-Jan Bouwman won de titel bij de heren sabel en Henriette Hofman deed dit bij de dames. Alvorens de finales van start gingen, werd er uitgebreid stilgestaan bij de carrière van Bas Verwijlen. Verwijlen (4 keer deelgenomen aan de Olympische Spelen en uitkomend voor o.a. schermclub Den Bosch) maakte eerder dit jaar bekend te stoppen met topsport.

© Julian Verheul, 11 juli 2022.

Terug naar boven