Uitslagen finale EK Jeu de boules op Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-07-2022 | Gewijzigd op: 18-07-2022
Uitslagen Finale EK Petanque op Parade 
In zonovergoten petanque stadion met volle tribunes, schitterend weer, en een enthousiast publiek voltrok zich het EK Petanque op de Parade.
Het was tevens een promotie van 's -Hertogenbosch
De CEP Europese Kampioenschappen werden georganiseerd door sportevenementenbureau Team TOC in samenwerking met de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 
De officials op de VIP-tribune.
foto ©paul kriele, 17 juli 2022

Op het plein met de St,Jan als decor  speelden de beste spelers van Europa op 26 overdekte petanque-banen en in een stadion met 900 plaatsen om de Europese titels in vijf verschillende categorieën: singles (man & vrouw), doubles (man & vrouw) en doubles mix (man / vrouw). • Winnaar singles mannen: Italië • Winnaar singles vrouwen: Spanje • Winnaars doubles mannen: Italië • Winnaars doubles vrouwen: Monaco • Winnaars doubles mixed: Frankrijk
Nederlands Team
Het Nederlands Team dat in de finale met 13-6 van Polen won.


foto © paul kriele, 17 juli 2022.
....................................

De Nederlandse selectie presteerde zonder uitzondering boven verwachting. Ze hielden zeer verdienstelijk stand tegen toplanden als Italië, Zwitserland en Spanje. Anette Boluijt en Joey van Doorn wisten in de mixed doubles het brons te veroveren, evenals Josefien Koogje en Kees Koogje in hun singles. Een unicum, want nooit eerder viel Nederland op maar liefst drie van de vijf onderdelen in de prijzen tijdens een continentaal toernooi
Uitslagen finale EK Petanque op de Parade
Team Monaco. 
Onder Team Engeland 
foto's © paul kriele, 17 juli 2022
 • Winnaar singles mannen: Italië
• Winnaar singles vrouwen: Spanje
• Winnaars doubles mannen: Italië
• Winnaars doubles vrouwen: Monaco
• Winnaars doubles mixed: Frankrijk
De officials in de VIP tribune foto © paul kriele,17 juli 2022.


Bericht van 17 juli 2022: Start EK Jeu de boules op Parade  woensdagmiddag 13 juli 2022
 
Het onthullen van de banieren EK Petanque 2022 aan het stadhuis
foto © paul kriele, 13 juli 2022.

Woensdagmiddag 13 juli 2022 zijn, na een officieel deel in en om het stadhuis met loting en het vlaggen hijsen, begon in een deels overdekte arena op de Parade de Europees Kampioenschappen Petanque [jeu de boules] in een stralende zon begonnen. Daar stonden tribunes opgestelde voor de officials onder wie burgemeester Mikkers en twee wethouders en de nationale en internationale president van de Petanque bonden. Daarachter waren plaatsten gereserveerd voor alle, de laatste jaren gedecoreerden, op wie de gemeente zo trost is, aldus Mikkers in zijn latere toespraak. Maar ook op de deelnemende teams overigens…
De vlaggenparade door de Hinthamerstraat naar de Parade door de 23 deelnemende teams uit  Europese landen en Israël.Voorop liep de band Lucifers.
 
foto's © paul kriele, 13 juli 2022
............................
 
Vanaf het stadhuis trok een vlaggenparade van de 23 deel nemende landen. Vooraf gegaan door de band Lucifers. De aanloop duurde wat lang [zeker door de hoge temperatuur] omdat er bestuurders[voorzitters en presidenten] nationale internationale Petanquebonden werden geïnterviewd evenals uiteraard de gastheer Jack Mikkers en de wethouder van sport Marianne van der Sloot, die allen lovende woorden hadden voor dit evenement en de stad Den Bosch. Het klonk als ‘Amasing en magnifique’, aldus Lieke Vogels voorzitter Nederlandse Petanquebond , die als de stuwende kracht achter dit evenement werd voorgesteld. Vogels is de voorzitter van de Nederlandse Petanquebond Vogels.
De tribune aan de Noordkant bij de St.Jamn met de officials
vlnr Maik Tag president Confederation Petanque,burgemeester Jack Mikkers, Lieke Vogels de voorzitter van de Nederlandse Petanquebond,  Anneke Saenen president van het Nederlands Olympisch Comité, Stijn  Smeulders Gedeputeerde van de provincie en wethdouder van Sport Marianne van der Sloot en Corneille Groen hoofd Sprot en Recreatie bij de gemeente.
foto © paul kriele, 13 juli 2022.

Het was intussen al tegen 14.00 uur toen de presentatie van de 23 landenteams begon. Heel bijzonder in die presentatie werd de opkomst van het team uit Oekraïne. Boven alle andere landen klonk er door het publiek dat ging staan, een lang durende de ovatie. Overigens ook het populaire kampioensteam werd met een hartelijk applaus welkom geheten. Deze ‘ show’ werd gevolgd door een Petanquejongleur en een turnshow van Flik Flak-sporters, die eindigde met het ontrollen van de welkomstbanier van dit EK. Ook werden nog eens de scheidsrechters voorgesteld waarop na een pauze van een kwartier het Oranjeteam de wedstrijden van dit EK mocht aftrappen.
 
Hierboven: het team uit Oekraïne en onder dat uit Nederland. Beide teams werden onthaald met een ovationeel applaus. 
foto's © paul kriele, 13 juli 2022.

Aanstaande zondag 16 juli 2022 zijn de finales Maar dan zij alle plaatsen uitverkocht. 
Die middag voltrekken zich vanaf 15.00 uur de finales van de dubbel mannen en dubbel vrouwen gespeeld.
Om 17.00 wordt de finale van de dubbel mixed gespeeld. Om 19.00 uur komen de laatste 2 wedstrijden aan de beurt: de finale singles voor de mannen en de vrouwen.
 
Turners en turnsters van Flik Flak die hier het banier met welkom op EK Petanque in 's-Hertogenbosch ontrollen. foto © paul kriele, 13 juli 2022. 
 

 


Terug naar boven