Tennis Ordina Open wordt UNICEF Open

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2010 | Gewijzigd op: 28-01-2010
Het internationale grastennistoernooi in Rosmalen [Autotron]heet met ingang van 2010, de UNICEF Open.
Dit is het resultaat van een unieke samenwerking [partnership] tussen UNICEF en het tennisevenement Libéma Events. De UNICEF Open is wereldwijd het eerste tennistoernooi dat zich op een dergelijke wijze verbindt met een goed doel.

UNICEF Nederland directeur Jan Bouke Wijbrandi noemt het tennistoernooi een mooie kans voor UNICEF om haar werk voor kinderen nog meer onder de aandacht te brengen en daarvoor geld te werven.

UNICEF Open wordt ondersteund door een aantal partners die enthousiast zijn over de combinatie van maatschappelijke betrokkenheid en één van de aantrekkelijkste sportevenementen in Nederland. Op dit moment hebben Achmea, Libéma en RICOH zich aan het evenement verbonden.

Carol Dona van RICOH: “Wij zijn er trots op dat we het toernooi kunnen steunen met onze expertise. Wij verheugen ons op onze deelname aan dit innovatieve concept. Tennis wordt ook wereldwijd door Ricoh gesteund door de sponsoring van Europe ATP. De UNICEF Open past heel goed bij ons bedrijf.”
Dirk Lips, algemeen directeur Libéma: “Libéma is een maatschappelijk betrokken concern en voelt zich sterk verbonden met het welzijn van kinderen. Via het sponsorschap van UNICEF Open zijn we in staat om hier nog meer invulling aan te geven.”
Vanuit de internationale tennisgemeenschap wordt positief gereageerd op de samenwerking tussen UNICEF en het ATP/ WTA toernooi.

Roger Federer, President of the ATP Player Council: “Het is geweldig nieuws dat het toernooi van ’s Hertogenbosch en UNICEF gaan samenwerken om bewustzijn te creëren voor het verbeteren van het leven van kinderen op de hele wereld. We moeten allemaal meehelpen. Ik ben heel trots op het werk van mijn Stichting en het is fantastisch dat een van de toernooien van onze ATP World Tour zo’n pro-actieve rol gaat spelen.”

Karin van Bijsterveld, voorzitter KNLTB: “De KNLTB vindt het van groot belang dat Nederland zijn vooraanstaande positie behoudt in het mondiale tennis. Een fantastisch toernooi als dat in Rosmalen speelt daarbij een belangrijke rol, waarbij wij uiteraard ook met plezier terugkijken op de Nederlandse successen in Rosmalen

De eerste editie van de UNICEF Open vindt plaats van 13 tot met 19 juni 2010. Kaarten voor de UNICEF Open zijn te verkrijgen via de verkoopkanalen van Ticketservice: grote postkantoren, GWK stationskantoren, diverse VVV kantoren, de reserveringslijn 0900 – 3001250 en via <> www.unicefopen.nl.