Nieuwe Brabanthallen: Ankie- ruiter van ít jaar- van Grunsven

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2005 Zondagmiddag -19 maart 2005- is Ankie van Grunsven uitgeroepen tot Ruiter van het jaar. Dat gebeurde na de Dressuur van Indoor Brabant, het concours hippique dat dit weekeind in de vernieuwde en vergrote Brabanthallen plaatsvond. In de grote springhal eindigde Van Grunsven bij de Dressuur met haar paard Keltec Salinero als eerste, met 83 punten voor Edward Gal [Ned.]die 79.5 scoorde en Isabell Werth [Dtslnd] met 78.5.Daarmee won Ankie de wereldbeker voor de kür op muziek. Na de huldiging volgde de verkiezing tot ruiter van ’t jaar.

Boven en links: Ankie van Grunsven in actie in de vernieuwde en vergrote hallen, waarvan Indoor Brabant de primeur had.

-Links boven: Ankie na afloop van de dressuur wuivend naar het publiek dat in nog groter getale toestroomde. 

foto's peter van gogh, 19 maart 2005.
 

Met het evenement Indoor Brabant is tegelijk de uitbreiding van de Brabanthallen 's-Hertogenbosch, zo de naam voortaan luidt, officieel geopend. Na Utrecht [Jaarbeurs] en Amsterdam [RAI] heeft Den Bosch de grootste beurslocatie in 't land.

Met een score van 83.6 eindigde Ankie van Grunsven zaterdagmiddag 19 maart 2005 als eerste bij de dressuur.
Zondag 20 maart 2005 waren onder meer burgemeester Ton Rombouts en diens Tilburgse collega Veerman te gast van Indoor Brabant, naast de staatssecretarissenVan der Hoeven, Medi van der Laan en Ross-van Dorp.