Protest sportclubs tegen bezuinigingen

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2007 Op 29 oktober 2007 vertrokken om kwart over 5 vanaf de Parade – gedisciplineerd - een zevental sportclubs met hun aanhang van circa 200 jongeren naar het stadhuis. Daar werd gejoeld, en gesproken en een petitie aangeboden tegen de bezuinigingen waarvan o.a. de ‘kleinere’ verenigingen de dupe zijn. ‘We pikken dit niet’ en ‘We willen sport’ waren de leuzen die op de spandoeken gekalkt waren.
-Hierboven links de jeugd van BLC op de Parade met een spandoek'Wij zijn het haasje'.
-Boven: Spandoek Wilhelmina.
-Links: De oproep om met zijn allen met herrie, maar wel gedisciplineerd naar de Markt te trekken.
 
foto's © gerard monté, 29 oktober 2007.

 

Raadslid Paul van der Krabben [Bosch Belang] nam de petitie in ontvangst en beloofde met luide stem morgenavond commissievergadering alle fracties dit protest over te brengen. ‘Jullie vertegenwoordigen de sportclubs waardoor iedereen in beweging blijft’, aldus Van der Krabben. Bij de clubs zaten Wilhelmina, TGG, [de Donk] BLC [Zuid], CLC [Kruiskamp], OJC [Rosmalen],Rugbyclub De Dukes en de atletiekvereniging OSS Volo. Ook enkele andere raadsleden, onder wie Mienke Katoen [PvdA] stonden de protesterende op het bordes te woord.

De stoet met circa 200 jonge en volwassen sporters trok door de Kerkstraat naar de Markt.  .   De bestuurders onder wie Paul van de Krabben [midden] op het bordes van het stadhuis.
-Links boven: De clubs met o.a. Rugbyclub The Dukes voor het stadhuiosbordes 
-Bobven: De voorzitters van de zeven clubs stellen zich voor./
-Links: De overhandiging aan Paul van der Krabben [Bosch Belang] van het protest en de eisen.

foto's © gerard monté, 29 oktober 2007

Van der Krabben beloofde het protest aan alle fracties te zullen overhandigen. 'Maar jullie moeten morgenavond weer komen. 'Maar dan hebben we training,' aldus een fanatieke sporter..'. 

Terug naar boven