Kampioenschappen Darts Rosmalen: Oranje verliest van Engeland

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2007 | Gewijzigd op: 23-09-2011

In het voorbij weekeiend werd in het Autotron in Rosmalen de kampioenschappen op de internationale titel Darts gehouden. Co Stompé was favoriet, maar haalde het niet.

De winnaars [boven], de verliezers en hieronder .. de bekers. vlnr: Co Stompé, Mario Robbe, Yoey ten Berge en De Ruiter.
Co Stompé foto's © peter van gogh, 14 oktober 2007.

Nederland naar finale bij kampioenschappen Darts [Rosmalen] bericht dd. 13 oktober 2007. 

In het Autotron heeft Nederland bij de wereldkampioenschappen Darts de halve finale gewonnen. Het Nederlandse team olv Co Stompé een met Niels de Ruiter moet morgen zondag 14 oktober 2007 tegen Engeland spelen voor de wereldtitel. Aan deze kampioenschappen nam ook Joey ten Berge deel.\

-Boven: Hans Kraaij jr. interviewt in Rosmalen Niels de Ruiter. Middenin Co Stompé.
-Rechts boven: Het Engelse team met Co Stompé [l].
-Rechts: supporters in het Autotron.

- foto's © peter van gogh, 13 oktober 2007.

Ontvangst darters en loting WK Darts  bericht dd.  10 september 2007. 
Vanmorgen – maandag 10 september 2007 - was er een ontvangst door het Gemeentebestuur waar het programma van het komend kampioenschap bekend werd gemaakt en aansluitend de loting voor de a.s. DONG Energy Wereldkampioenschap Darts in het Autotron [11 –14 oktober 2007] plaatsvond.

Bij die door pr-man Wim Noordzij geleide presentatie waren de darters Joey ten Berge [Ned. Kampioen], Martin Adams [Engels kampioen en de captain van het Engelse team] en de jarige Co Stompé [winnaar Brits Open 2007 &Zwitsers Open 2007] aanwezig.
Het nieuwtje voor Den Bosch is dat enkele Darters op 26 september 2007 in de basisschool Het Bossche Broek rekenles gaan geven. Doel van deze kick off is de rekenachterstand in te halen door de jeugd van groep 8 dmv deze methode Darts@school het hoofdrekenen, dat bij darts zo essentieel is, bij te brengen. De introductie is eerder al in Engeland succesvol verlopen. 
Na afloop van de ontvangst mochten burgemeester Rombouts en wethouder Weterings, samen met de drie darters een pijltje werpen.

Aankomst van de koets met genodigden van de WK Darts-organisatie en een drietal Darts-kampioenen. Boven en links onder: Aankomend talent Joey ten Berge.
foto's © paul kriele, 10 september 2007.
-Boven: De begroeting op het bordes van het stadhuis door links wethouder Rodney Weterings en daarnaast burgemeester Rombouts en daarna, vlnr: Joey ten Berge, Martin Adams en [deels achter de lenzen van de camera's] Co Stompé.
-Rechts boven: Co Stompé ontvangt uit handen van burgemeester Rombouts een keramieken vaas van Cor Unum. 'Prachtig, nog mooier dan de beker,' reageerde de jarige Stompé. 
Rechts: Een geënsceneerde foto van het illustere gezelschap klaar om een pijltje te werpen..


De komenden weken zal in de stad dit kampioenschap op diverse manieren in de publiciteit komen: via Omroep Brabant, Radio 8 FM [Open Bossche dartstoernooi 16 sept.] en via Boschtion.

Terug naar boven