Start Dartsschool in Bossche Broekschool binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-09-2007 | Gewijzigd op: 23-09-2011
Woensdagmorgen 26 september 2007 startte in aanwezigheid van de Nederlandse pers in de Bossche Broekschool [locatie Kruisbroedershof] de Dartsschool. Voorzitter van de NDB [Nederlandse Darts Bond], Sjimon Timmers zei trots te zijn in Den Bosch, volgens een van de leerlingen de mooiste stad, te mogen staan. 

Nav de al jaren geconstateerde rekenachterstand in het hoofdrekenen van zowel onderwijzers als leerlingen bedacht de Bond een rekenmethode mbv het Darten. Den Bosch werd voor deze kick-off gekozen ivm de aanstaande Nederlandse Kampioenschappen Darten in het Autotron. Voor junior darter en Nederlands kampioen Joey ten Berge was rekenen pas leuk geworden door het darten en voor nog een kampioen Co Stompé stimuleerde juist de rekenles te gaan darten. 
Bij de start van dit project mocht de doelgroep -Groep 7 en 8 van de basisschool Bossche Broek- beurten met zes aanwezige darters aan de slag gaan. Voorzitter Timmers en wethouder Bart Eigeman ' leren is leuk ' ontvingen van de sportcommentator van SBS 6 en Sport 1 Jacques Nieuwla het lesprogramma als symbool dat alle basisscholen met deze methode Darts@school aan de slag zullen gaan. 

De 11-jarige leerling Flemming Viguurs kreeg van voorzitter Sjimon Timmers een cadeau om met groep 7-8 op het aanstaande kampioenschappen Darts [vrijdag 21 oktober 2007] in het Autotron aanwezig te zijn.
Wethouder van onderwijs en sport Bart Eigeman benadrukte dat leren leuk is en met Darten nog leuker wordt. Eigeman waardeert het initiatief van de Dartbond om met dit rekenproject ook eens buiten ' haar eigen winkeltje te willen kijken'.
In 2008 gaat de Bond het land in om een aantal clinics op basisscholen te geven. 


-Links Boven: Het voorstellen van de beroemde sporters aan de aanwezigen, de gemeente, de bond de pers en de Bossche Broekschool. Vlnr: Mario Robbe, Rilana Erades, Joey ten Berge, Thea Kaaijk en Co Stompé.
-Boven: Voorzitter van de Dartsbond [NDB] Sjimon Timmers reikte aan leerling Flemming Viguurs het certificaat van dit Darts@school project uit.
-
-Boven: Leerlingen aan het starten met Joey tenBerge.
-Luisterend naar de instructie.
-Links: De leerlingen van de Bossche Broekschool [binnenstad] aan het werk: de kennismaking met enkele Darters, onder wie Joey ten Berge [lichtblauw poloshirt], Mario Robbe [zwart/oranje shirt], Thea Kaaijk en Rilana Erades [wit shirt en paardenstaart].Terug naar boven