Boek Rally A'dam Beijing in Woord en Beeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2007 Vanmiddag vrijdag 27 juli 2007 - heeft wethouder Bert Pauli het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek 'De Rally Amsterdam Beijing in Woord en Beeld'. Dit album legt de rally van 2006 vast. Het is geschreven door Willemine van Laarhoven en uitgegeven bij Next Editions een tak van ADC . 
Ook de auteur -zelfs de samenstelster - Willemine van Laarhoven werd onverwacht en was blij verrast met een 'eerste exemplaar'. Ter ondersteuning van de ceremonie waren er tiental rallyrijders met hun bolides op de Parade aanwezig . Dat plaatje trok extra veel publiek van kenners en nieuwsgierigen. Na afloop van de overhandiging was er in de lounge van TheateradParade een gezellig samenzijn. Fiasco overwonnen [zie hieronder]

Overzicht van de Parade met een serie rallywagens De overhandiging van het rally-album van 2006 aan wethouder Bert Pauli met links Gert-Jan van Roosmalen van Uitgeverij Next Editions en midden een van de rallyrijders de Vughtenaar Leo Rücker die mrt compagnon Erik Visser de rally van 2006 volbracht.
Hierboven, de Mercedes Gullwing 300SL van de rijders Heesakkers/ Berndsen met startnummer 6.
Diurect boven: Ook Chinees bekijks bij enkele rallywagens.
Rechts boven: De Belgische deelnemer [startnummer 40] met hun Ford Mustang Fastback die in 2006 door Coen van Gemert en van Stijn werd bereden
foto's © paul kriele, 27 juli 2007.
Zie ook www.rallyboeken.nl

Fiasco overwonnen
De rally van 2006 zou bijna niet zijn doorgegaan door faillissement/ wanbeheer van de organisator. Met name Jan Vermeer werd verweten geld in eigen zak te hebben gestoken. Die feiten kwamen eind juni 2006 boven water. De organisatie werd geconfronteerd met 'een miljoenentekort'.* Maar Vermeer ontkende elke aantijging.

Door dit faillissement waren de rallyrijders genoodzaakt bij te leggen. Het evenement was - zeker op organisatorisch vlak - al in gang gezet. De start zou op 15 juli 2006 plaatsvinden. Vanwege het imago, bijv. naar de pers [kranten en RTL] en de verantwoordelijken op het traject en de organisatie op de route, kon dit evenement niet meer worden afgezegd. 

Dankzij een extra gift van de meer gesitueerden deelnemers [25.000 euro] bovenop het inschrijfgeld [ 30.000 euro] kon de voortgang worden verzekerd. Degenen die minder bij kas zaten, haakten af. 85 van de 100 deelnemers bleken die extra duit in het zakje te hebben gedaan.
In een interview stelde mede-organisator Peter Breedveld, die de taken van Vermeer overnam , dat deze Vermeer zichzelf drie jaar lang een honorarium van 250.000 euro per paar heeft toegekend. Dat kan hoog lijken, maar er zijn geen malversaties in de boekhouding aangetroffen.' 

*Vermeer werd op een zijspoor gezet, maar liet tijdens de rally nog regelmatig van zich horen.De Bossche rechtbank sprak op 20 juli 2006 het faillissement uit over de 'Amsterdam-Bejiing Classic Car Endurance Rally'. 

bron: De Telegraaf [28 juni 2006] en Boek Rally Amsterdam Beijing


Terug naar boven