Sportsite over Olympische Spelen [Henk Mees & Piet Lauwen]

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-06-2013 | Gewijzigd op: 30-06-2013
De Bossche sportjournalisten Henk Mees en Piet Lauwen hebben, na hun boek van mei vorig jaar Olympische -Bossche - sporters , een nog algemenere site over de Olympische Spelen opgezet. Die site - www.olympisch.info /
concentreert zich op de Nederlandse inbreng aan de Olympische Spelen. 
<
Voorpagina van het digitale magazine Olympische Sporen uit de site www.Olympisch.info

De site bevat drie onderdelen:

1) De Spelen. Zomer- en winterspelen, chronologisch gerangschikt. Per evenement komt vooral de Nederlandse inbreng aan bod.

2) Sporters en sporters. Van de bijna 2700 Nederlandse Olympiagangers brengen we in ieder geval de basisgegevens. Waar mogelijk vullen we die gegevens aan met meer informatie over de desbetreffende sporter of sportster.

3) Olympische Sporen. Een online-magazine, waarin allerlei verhalen, gebeurtenissen, weetjes, foto’s enz. aan bod komen. Dit online-magazine verschijnt op de laatste dag van elke maand.De eerste twee onderdelen zijn voor iedereen vrij toegankelijk; het derde onderdeel is er alleen voor abonnees. Zie de  rubriek Olympische Sporen van de site. 

Na registratie kan men de artikelen ook lezen. In dat eerste nummer onder meer aandacht voor de Olympische Spelen van 1932, waarover in Nederland nog niet zo veel bekend is. Het volgende nummer van ´Olympische Sporen´ verschijnt op 31 juli 2013.