Wereldkampioensteam Streetdance 'Justified' in stadhuis gehuldigd

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2013 | Gewijzigd op: 18-09-2013
Vanmiddag, woensdag17 september  2013, werd met een ontvangst, een fotosessie en een toelichting door hoofd Sport en Recreatie van de gemeente Corniel Groenen, het team gehuldigd dat op 25 augustus j.l. in Glasgow Wereldkampioen streetdance werd.
De  negen leden tellende groep 'Justified' is opgeleid door de coach/trainster Michelle van de Wiel. De kampioenen trainen wekelijks twee maal anderhalf uur bij dansschool Mr. Pink van Marcella Rolobessy.
Loco burgemeester Huib van Olden sprak een complimeteus woordje richting de meiden van Justified en naar de ouders omdat ze er toch wel wat voor over moeten hebben gehad om zover te komen.

In een kort interview werden de meiden door kabinetschef Jan de Wit  vragen gesteld over hun belevenissen in Engeland. De antwoorden  klonken  bescheiden door de microfoons van de raadszaal. 'Het was echt heel mooi,  zei de een en de ander: 'En ook  wel erg rommelig, maar super leuk. We waren wel erg zenuwachtig.'
De Bossche groep moest hun kampioenschap  tegenover 26 andere teams zien te bemachtigen. Zij waren de enige Nederlanders daar.
'Maar we hadden het niet verwacht dat we kampieon zouden worden,' vulde een ander meisje aan. 

Aan het slot van zijn korte toespraak gaf de loco burgemeester ook nog de complimenten door van de Provincie, waar hij even daarvoor de gedeputeerde voor Sportzaken Brigitte van Haaften had ontmoet en van haar de gelukwensen moest overbrengen.
 
Rechts: Het Wereldkampioensteam 'Justified' van dansschool Mr. Pink met loco burgemeester Huib van Olden, gefotografeerd in de oude raadszaal.Links: De coach/trainster Michelle van de Wiel.

 foto's © paul kriele, 17 september 2013.

Na een welkom en een toelichting in het Bestuurscentrum door kabinetschef Jan de Wit, die de ontvangsten en evenementen in het stadhuis regelt en begeleidt, volgde een toelichting door Corniel Groenen, Hoofd Sport en  Recreatie van de gemeente. Daarna ging het gezelschap naar een plechtig en tegelijk feestelijk moment dat zich in de Oranjegalerij en in de  oude raadszaal afspeelde. Na een fotosessie met de loco burgemeester Huib van Olden konden de meisjes zich te goed doen aan drank en lekkers dat klaar stond.
 

Terug naar boven