Eis nav aanklacht tegen Henny Adriaans [Gompie]

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-02-2010 | Gewijzigd op: 15-01-2015

Henny Forger-Adriaans [66]  kroegbazin van onder meer Gompie en De Saeck in deTorenstraat en van Den Oetel in de Verwersstraat.

foto © paul kriele, 7 juli 2009.
Gompie in de Torenstraat, naast De Saeck ook van Henny Adriaans, waar het incident  [weigeren van toegang vanwege huidskleur] zich voltrok.

foto © paul kriele, 4 mei 2009.

Henny Forger Adriaans vernam vanmorgen -dinsdag 2 februari 2010 - voor de rechtbank in Den Bosch de eis betreffende de zaak van een Vughts stel van wie de jongen de toegang tot café Gompie was geweigerd. Aan de deur zou tegen hen zijn gezegd: 'Je vriend is niet van het juiste soort'. Daarop dienden zij een aanklacht van discriminatie door Forger Adriaans in.
Na publicaties over dat incident volgden diverse aantijgingen, o.a van het anti-discriminatiebureau Basta, tegen kroegbazin Adriaans die populair Ma Oetel wordt genoemd. Die betroffen meerder feiten van discriminerende momenten in haar zaak.
Op die aantijgingen volgde - pas na twee weken- een persbericht van 'Ma Oetel', waarin ze  verklaarde dat '.. in Gompie niet wordt gediscrimeerd maar geselecteerd om de sfeer en de veiligheid te garanderen'.

De eis van de rechter vanmorgen was een werkstraf van 60 uren en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. Daarnaast zou Hennie [Forger-] Adriaans ook een schadevergoeding moeten betalen.

Hennie Adriaans zegt dat de betreffende jongen niet van enige blaam is verschoond. Adriaans doelt daarbij op diens  gedrag en het verdachte milieu waarin de aanklager veelal in het uitgaansleven verkeert.

De uitspraak volgt over veertien dagen.