1e exemplaar 'De Draak' voor jarige kinderen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2004 | Gewijzigd op: 20-06-2010
Vanmorgen –zaterdag 30 oktober 2004- kregen circa 40 jarige kinderen van 8, 9 en 10 jaar in het Bossche stadhuis het geschiedenisboek ‘De Draak van de Donken’ cadeau. Wethouder Roderick van de Mortel was de gastheer op deze feestelijke dag, die door hem met een ‘Lang zullen ze leven’ werd ingezet daarbij ondersteund door accordeonmuziek van Jan Brouwer. Auteur –en dit keer ook als zanger- Yke Schotanus vatte met het lied ‘Kijk in je wijken’[blz. 164] de inhoud van het boek samen.
Het speels opgezette en erg gevarieerd opgemaakte kijk/leesboek omschrijft op populair-toegankelijke wijze de geschiedenis van de stad inklusief de wijken Orthen, Engelen, Empel, Bokhoven en Rosmalen/Hintham.

De cultureel intendant Eica Haffmans met voorlichter Herman Loerakker.
Wethouder Roderick van de Mortel zet een ´Lang zal ze leven´ ipv een ´Lang zullen ze leven.. ´ in. 

foto´s © gerard monté, 30 oktober 2004.
Jacques Biemans (Stadsarchief) en John Rabou (r).  De auteur Yke Schotanus (Boekhandel Heinen) zingt het lied over de Bossche wijken. Hiermee werd benadrukt dat deze uitgave niet alleen de stad ´s-Hertogenbosch, maar ook de wijken, inklusief Rosmalen en Hintham omvat.

Het idee komt van Els Danen [Openbare Bibliotheek] die voortdurend bevraagd werd over een populair boek met de Bossche geschiedenis, dat ook eens voor de jeugd toegankelijk is. Samen met Sonja van der Voort is dat idee uitgewerkt. Bossche Heemkundekringen droegen het materiaal aan voor dit boek dat ‘De Draak van de Donken’ is gaan heten en door boekhandel Adr. Heinen werd uitgegeven.

 
Een trotse jarige met het boek ´De Draak van de Donken´ poserend op het bordes van het stadhuis Wilma Siccama van Libra [subsidieverstrekker] in gesprek met wethouder Roderick van de Mortel. 

foto´s © gerard monté, 30 oktober 2004.
Terug naar boven