Zayaz zwicht na kritiek bewoners over schimmel in huis

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2019 | Gewijzigd op: 19-04-2019
Meermalen blijken bewoners in de Kruiskamp geklaagd te hebben over schimmel in hun huurhuizen. Maar steeds gaf de woningcorporatie Zayaz geen thuis en /of negeerde de klachten.
Het gaat om, achteraf bezien, 181 woningen in de Kruiskamp. Toen een actiecomité eindelijk een zwartboek uitgaf en aan Zayaz aanbood en na een publicatie met foto's in het Brabants Dagblad, toonde Zayaz zich coulanter en erkende tenslotte dat ze 'iets over het hoofd had gezien...'.Ook hielp mee dat de SP - na een aanschrijving van 300 adressen-  tot 107 klachten kwam, daarmee de ontkenning door Zayaz onderuit halend. Zelf kreeg Zayaz van 336 aangeschreven adressen 168 meldingen terug. 
Intussen is er door een onafhankelijke adviseur bij de gedupeerden onderzoek gedaan en zijn er gesprekken met de bewoners gevoerd.
De corporatie gaat 'de zaak snel aanpakken'.
De problemen betreffen los latende spouwisolatie in de buitenmuren, gebrekkige dakisolatie, gebrekkige ventilatie in de keuken en badkamers, vochtige kruipruimten en tochtende raamkozijnen.
Inmiddels is er een projectleider aangesteld die een traject van aanpak gaat uitstippelen om vervolgens de gebreken met een aannemer te gaan oplossen.