Kredietcrisis: Voorrang aan woningbouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-07-2009 | Gewijzigd op: 18-07-2009
Op de Donkse Dreef, naast sportschool Van Gent,  komt het laatste renovatieproject van 'De Donk' in aanvang: De Spaanse Ruiter van de Gebrs.Van Wanrooij. De verkoopprijs van de flats  bedraagt € 180.000 .[makelaar Het Waare Huis] Op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart staat al lang een bouwproject ter  discussie vanwege parkeer[-ingang] overlast en bouwhoogte. Maar dit project krijgt nu ook voorrang.
 foto © gerard monté, 15 maart 2003.

Door de kredietcrisis zijn woningbouwprojecten vertraagd of in getrokken. Jaarlijks, zo had de gemeente zich voorgenomen zouden 1200 huizen worden gebouwd. Dat aantal loopt sterk terug naar 500-600 per jaar, aldus wethouder Bert Pauli van financiën deze week. Daarom krijgen projecten in de Groote Wielen [koop in Broekland en huur in Rozentuinen], op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart , Hinthamerpoort , via de stimuleringsregeling voorrang. Door met de bouw van in totaal 315 woningen vervroegd te beginnen ontvangt de gemeente 10.000 euro subsidie per woning.
Woensdag geeft Weterings de start van de Spaanse Ruiter, een flat gelegen naast sportschool Van Gent. Met de bouw van dit complex van de gebrs. Van Wanroij wordt de renovatie van De Donk afgerond.