Samenwerking SWH met Muzerije beklonken

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2005 Zaterdag 10 december 2005 werd in de Taling met een dans- en muziekviering de samenwerking beklonken die de Woningcorporatie SWH is aangegaan met de Muzerije. SWH ondersteunt de Muzerije in ruil voor voorstellingen en danslessen in de wijken. Met die voorstellingen beoogt de SWH onverwachte ontmoetingen van bewoners stimuleren. Zestig leerlingen van de Muzerije verzorgde er breakdance, streetdance en oriëntaalse dansen. Die ontspanning wordt niet alleen voor bewoners van tehuizen die door de SWH verhuurd worden, aangeboden, ook burgers uit de wijken, zoals in dit geval de Helftheuvelpassage, kwamen er aan hun trekken. Hierdoor ontmoeten bewoners van de wijken elkaar, aldus directeur Bas Maassen. Wethouder Roderick van de Mortel was bij deze eerste ontmoeting aanwezig.

Bas Maassen van wooncorporatie SWH [l] en René Eijsermans [r] van resp. SWH en de Muzerije ondertkenen de overeenkomst tot samenwerking. Een optreden van leerlingen breakdance van de Muzerije in de Taling.

foto's © SWH, 10 december 2005.
 

Nieuwe directeur Muzerije:  René Eijserman is nog tot en met 31 december 2005 fungerend directeur van de Muzerije maar hij maakt plaats voor Ariëtte Kasbergen. Eijsermans gaat de ingrijpende nieuwbouw coördineren, vandaar zijn terugtreden.Kasbergen komt van het Rotterdams Museum voor Volkenkunde [tegenwoordig Wereldmuseum] en is musicus. © paul kriele , www.bastion-oranje.nl