Gemeente: opzet werkplaats voor locatietheater

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-08-2009 | Gewijzigd op: 12-08-2009
 
-Links boven: Het voorblad van het glossymagazine, dat in beeld [fotograaf Joep Lennaarts] en tekst een overzicht geeft van 25 edities Boulevard.
-Rechts boven: presentator Theo Verbruggen liet via video's en interviews de Boulevard zien in verleden [Jan van de Berg directeur van de Balie], heden en in de toekomst.
Gasten waren  theateracteurs/producenten, onder wie Herman van de Wijdeven en de jonge acteur Martijn Crins. 

De in Nijnsel geboren en aan de School voor Drama [Eindhoven] afgestudeerde Van de Wijdeven mocht in 20 regels zijn visie over het theater geven: 'Het is een collectieve en tegelijk een individuele ervaring'

-Links: Martijn Crins was in 2008 de winnaar van de Entreeprijs [10.000 euro].Crins is aan de Akademie voor Drama [docent theater] afgestudeerd.  Crijns staat met de voorstelling 'Weet u nog, u was er bij' in de voormalige school in de St.Josephstraat 18.
foto © rob ten broek..
De eerste editie van de LateNightshow van de Boulevard 2009: Cabaretiëre Birgit Companje was -naast de nieuwe lichting Koningstheaterstudenten -een oude bekende
De eerste editie van de LateNightshow verliep nog wat stroef soms langdradig en met niet een echte knaller, noch in de humoristische noch in de serieuze zin.  
Vrijdagavond: het optreden in de Essenttent van de Zimbabwaanse band Chiwoniso.

Gisteren - zaterdag 8 augustus 2009- vond voor officials en relaties van de Boulevard in TheateradParade de officiële opening plaats van het festival de 'Boulevard 2009'. Bij die opening werd ook het nieuwe glossy magazine [ € 5 ]gepresenteerd. Dat biedt aan de hand van interviews en veel fotomateriaal [Joep Lennarts] een overzicht van 25 edities Boulevard. Er staan interviews in met enkele leden van het Bossche College en met  [nationale] theatermakers/directeuren en festivaldirecteur Geert Overdam.
Wethouder Rodney Weterings suggereert in de stad een werkplaats voor locatietheater te maken. Theater op locatie is een van de grote ambities van festivaldirecteur Geert Overdam. In het jubileummagazine spreekt Overdam de wens uit voor een Europees georiënteerde locatietheatervoorziening.  
'Dus faciliteren en begeleiden en niet produceren,' benadrukt de festivaldirecteur die sedert 2003 aan het hoofd staat van het festival dat zich in de komende jaren qua bezetting in de productie en de p.r. wil verstevigen. 

LateNightshow
De eerste editie van de LateNightshow verliep zaterdagavond nog wat stroef, soms langdradig en met niet een echte knaller, noch in de humoristische noch in de serieuze zin.

De Boulevard trok op de tweede zomerse  avond- zaterdag 8 augustus 2009- een ongekend drukte. Tot ver over twaalven bleef het er gezellig in het open lucht theatercafé.

Terug naar boven