Internationale samenwerking van theaterinstituten

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2009
Compagnie Cecilia
Marijke Pinoy straalde als de verlopen hoerenmadame in Trouwfeesten en Processen [Talent Factory] met als tegenspeler dokter Max. Deze charmeur, die van huis uit ook huisarts is, speelde  fysiek een moeilijke maar erg innemende rol.
Yolande straalde in al haar standjes en momentjes.
Een tweede, maar erg innemend plaats namen zoontje - 'blootpadje' -Thierry en diens broer 'Winnetou' in.
 
Trouwfeesten en processen: Het verhaal speelt zich af rond een hoerenmadame. De intriges die dat oplevert met haar gezin, in haar liefdes en met haar 'kalanten'..maakt het tot een speels en boeiend theater.
De vraag is wel of de toeschouwers alle vondsten en verwijzingen hebben begrepen/ kunnen verstaan. foto's © paul kriele, 12 augustus 2009.

foto's © paul kriele, 12 augustus 2009.

De Boulevard heeft voorgenomen  meer met -met name- Vlaamse theaterinstituten te gaan samen werken. Die wens, eerder door Geert Overdam geuit bij de opening van de Boulevard op 7 augustus 2009, wordt nu omgezet in een ontvangst en een workshop Brabantstad 2018 in TheateradParade 14 augustus 2009] . De vier grote Brabantse steden willen in dat jaar Culturele hoofdstad worden.
Den Bosch biedt al aan om een werkplaats voor de opleiding tot straattheater in te richten.

Met de ontvangst van professionals uit de theaterwereld wordt een nieuwe stap gezet naar onderlinge samenwerking ten aanzien van programmering en financiering en het opzetten van faciliteiten, zoals onder meer opleidingen.
'Een samenwerking in gelijke producties en voorstellingen en een co-financiering van beide festivals, de Boulevard en het Gentse theaterfestival ligt voor de hand,' aldus  twee Vlaamse theatermakers/kenners in een interview met Theo Vebruggen in de LateNightshow van woensdagavond 12 augustus 2009. 

Guido de Leeuw [r], algemeen en artistiek leider van het Gentse Muziek en Theatercafé Trefpunt was samen met  Fabien Audooren [l], artistiek director van het Internationaal Straatfestival in Gent, door de Boulevarddirectie uitgenodigd voor een bezoekje aan 'Cultureel Den Bosch'. 

foto © paul kriele, 12 augustus 2009.


Terug naar boven