Donderdageditie LateNightshow: vlak momentje

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-08-2009 | Gewijzigd op: 14-08-2009
De editie van donderdagavond 13 augustus 2009 had de LateNightshow weer eens een vlakke inhoud.  De gasten blijven nog steeds de sfeer en de aantrekkelijkheid van het programma van de show bepalen. Aan presentator Theo Verbruggen ligt het niet. Die houdt de vaart en de variatie er wel in. Het koor van de KoningstheaterAkademie lijkt steeds meer met hetzelfde genre liedjes terug te komen. Echter als solist tonen zij so wie so hun talent.

Middenin: Rob van Gestel, die 25 jaar geleden als piccolo in 'De Steile wand' begon en nu is uitgegroeid tot een solo-theaterman.
Naast hem Lis de Kort en Imke Donkers met hun voorstelling 'Bij ons gebeurt dat niet', die  ze samen met Rob van Gestel [als de verhuizer/buurjongen] opvoeren.
In de 'Boulevard terug in de tijd' trad de in Den Bosch aan de Koningstheaterakademie afgestudeerde [2005/2006 en 2006/2007] Anna Âgren op. Van student ontwikkelde zij zich tot een ster-zangeres, die bij haar opvolg[st]ers op het podium veel bewondering oogstte.

 
Ontwerper Peter Lubbers van Buro Lubbers dat de Parade volgend jaar een nieuw gezicht gaat geven.
Een korte verhuizing van de Boulevard in 2010 naar het Zuiderpark biedt perspectieven..., aldus Lubbers
.

foto's © paul kriele, 8 juni en 13 augustus 2009.
In de LateNightshow is presentator Theo Verbruggen helemaal in zijn hum.  Voor de onvermoeibare presentator staat  dit genre op zijn lijf geschreven. Verbruggen geeft de show vaart en variatie.
Anna Uitdehaag, directeur van de Kleinkunstakademie,  is overigens de regisseuse van de show !
 

Peter Lubbers van Buro Lubbers dat de Parade een nieuw gezicht gaat geven, bracht wat nieuws met het feit dat door  de nieuwe aanplant van lindenbomen er een wijdere Parade gaat ontstaan. Bovendien biedt het nieuwe plaveisel de mogelijkheid palen in de grond te kunnen slaan, zodat er grotere tenten haalbaar zijn. 'Minder romantiek?' vraagt de presentator. 'De Boulevard 2011 wordt de Boulevard van de toekomst,' zegt Lubbers.
'Het wordt een plein in een plein. Maar eerst -volgend jaar moet de Boulevard, vanwege die herinrichting,  uitwijken naar het Zuiderpark. Dat biedt perspectief. Het is een interessante optie omdat mogelijk het Zuiderpark een satteliet van het  festival op de Parade kan worden ...'
vleugelpaviljoentent
Over tenten gesproken.. Verbruggen had een telefoonverbiding met de in Rotterdam wonende en jarige Dré Wapenaar die de bedenker is van de vleugelpaviljoen[-tent] waarmee hij [in MoMa/ New York en in de KUNSTHAL /Rotterdam] wereldberoemd is geworden. Wapenaar zou graag -in 'de wens voor de toekomst'-  opnieuw een grotere paviljoentent  op de Parade willen plaatsen. Misschien iets voor 2010 in het Zuidepark.. ?

Ook stonden even in de schijnwerpers Imke Jelle en haar vader Ghani die op de Boulevard met hun magie een soort Uri Gellershow weggeven. Imke was in die Gellershow als winnares voortgekomen. Directeur Geert Overdam werd -voor een ervaringsmoment- uitgenodigd om even proefkonijn te zijn.
Nieuw soort bezoeker
Het cultureel getinte festival trekt nauwelijks allochtonen, maar dat verandert door de intrede van statiegeldglazen. Veelal Marokkaanse pubers zien er hun kans schoon wat bij te verdienen door glazen op te halen en die om te wisselen voor euro's.

Terug naar boven