Media ontdekken doublure van Bossche en Bredase kunstbeurs

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2014 | Gewijzigd op: 06-04-2014
Twee art/antiekbeurzen tegelijk in dezelfde week en in dezelfde provincie*. Den Bosch en Breda houden van 6 t/m 13 april een kunst/antiekbeurs.De een heet  AF  's-H, de andere ARTBreda. Dat is nu ook de media opgevallen mede doordat de organisatoren ruzie zijn gaan maken. De voorzitters van beide beurzen rollen figuurlijk over elkaar heen met het beklag dat de een expres op de datum van de ander is gaan zitten.

...

*Zie bericht  ART Fair Den Bosch gelijk met ARTBreda dd. 13 maart 2014

-Van de Bossche Art en Antique Fair weken deelnemers jaren geleden uit naar Utrecht omdat ze toentertijd niet tevreden waren over de kwaliteit van ArtFairbeurs. Vier jaar geleden week wederom deze Utrechtse ArtAntique  -dit keer- uit naar Breda omdat de galeries niet tevreden waren over de lokatie in de Jaarbeurs.De nieuwe naam van de beurs op het Chasséveld werd ARTBreda.

De dips van de Bossche kunst-en antiekbeurs
De Bossche beurs AF 's-H, die al vanaf 1994 in de Brabanthallen plaats vond, moest in 2012 door een gemis aan deelnemers uitwijken naar het  Autotron in Rosmalen. 
Maar AF's-H had in 2010 ook al met een dip te maken:
'De jaarlijks kunstexpositie Art Fair in de Brabanthallen ontvangt van de gemeente een eenmalige garantstelling. Door de economische crisis zijn er dit jaar minder deelnemers voor de kunst- en antiekbeurs, waardoor de stichting een tekort dreigt en de begroting niet sluitend krijgt. Met de garantstelling kan het evenement alsnog doorgaan.' 
Bron: Extra steun van gemeente voor Bossche antiekbeurs  artikel dd. 4 februari 2010.