Art & Antiquesbeurs start 18 april in Autotron

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2015 | Gewijzigd op: 16-04-2015
Komend weekeind,  vanaf zaterdag 18 t/m  zondag 26 april 2015, is in het Autotron in Rosmalen de jaarlijkse Art & Antiques Fair.
Zaterdagmiddag 18 april 2015 zal wethouder Huib van Olden de officiële opening van de kunstbeurs verrichten. 

De kunstbeurs heeft een prikkelende vernieuwing ondergaan. Libema, eigenaar van het Autotron heeft zich als partner aan de beurs gekoppeld. Maar er zijn wel 30 minder [voorheen 70] deelnemers. Die vertegenwoordigen een breder scala aan kunst en ambacht. Zo is er meer aandacht voor de wat meer lokaal/regionaal afkomstige [ambachtelijke] kunstenaars. 

Zoals vorig jaar al bericht heeft Art & Antiques Fair meer last van de kunstbeurs in Breda die net een week eerder werd gehouden.*
Tijdens de beurs wordt op even interactieve als dynamische wijze de verbinding gemaakt met het leven van Jeroen Bosch. Elke dag vinden er speciale masterclasses plaats op het gebied van kunst, cultuur, musea en antiek. De sessies worden verzorgd door autoriteiten uit de uiteenlopende vakgebieden. Voor bezoekers aan de Art & Antiques Fair zijn de sessies gratis. 

Zondag 19 april 2015 is er een mini-congres getiteld Jheronimus Bosch. Ook dan spreekt Van Olden in een entourage waar de door Henk Groenendaal gemaakte 'Tuin de Lusten' wordt getoond. 

Zie de siteArtfair voor de deelnemers aan de kunstbeurs.


*Toen rolden de twee organisatoren nog over elkaar vanwege de gelijktijdigheid van beide beurzen.

Fragment uit artikel 'Media ontdekken doublure van beurzen in Breda en Den Bosch dd. 5 april 2014.
Twee art/antiekbeurzen tegelijk in dezelfde week en in dezelfde provincie*. Den Bosch en Breda houden van 6 t/m 13 april een kunst/antiekbeurs.De een heet AF 's-H, de andere ARTBreda. Dat is nu ook de media opgevallen mede doordat de organisatoren ruzie zijn gaan maken. De voorzitters van beide beurzen rollen figuurlijk over elkaar heen met het beklag dat de een expres op de datum van de ander is gaan zitten.