Art Fair editie 2016 in Autotron afgelast.

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-02-2016 | Gewijzigd op: 13-02-2016
De periodieke Kunst- en Antiekbeurs, die in 2012 voor het eerst in het Autotron werd gehouden*, na jarenlang de Brabanthallen als domicilie gekozen te hebben, gaat dit jaar niet door **. De overvolle agenda in de stad 's-Hertogenbosch voert de organisatie als reden op. Daarachter zou bij de standhouders wel eens een geheel andere reden kunnen schuilen, die met de tijdelijke bestemming van het Autotron te maken heeft...

De Bossche Kunst -en Antiekbeurs AF 'sH wordt meestal in april gehouden. Ze bestaat al vanaf 1967, maar heette eerst Nederlandse Kunst & Antiek Beurs en vanaf 2007 ArtFair.

*Verklaring verhuizing van Brabanthallen naar Autotron
De verhuizing van de beurs in februari 2012 naar het Autotron had mede te maken met de geringe belangstelling van betalende, exclusieve antiquairs en galerieën.

Het is al de tweede deuk die AF'sH oploopt. In 2013 na de beurs ART 2013 [voorheen opgericht als Art Antique] in de Utrechtse Jaarbeurs, liepen enkele standhouders wegliepen omdat ze de locatie aldaar niet geschikt vonden.
Ook de Bossche beurs AF'sH had in de aanloop naar de beurs van 2014 ook met een terugloop te maken toen sjieke standhouders ontevreden waren over de exclusiviteit van de AF'sH.
Dat verklaart mede dat in het daarop volgende jaar 2014 van AF 'sH parallel liep met de beurs ART Breda, die dus laatstelijk in Utrecht nog ART 2013 heette..............De twee verkeerden blijkbaar in de contramine met elkaar. Het was duidelijk dat er enkele deelnemers uit Den Bosch naar de ArtBreda waren verkast.

Affiche uit 2009 van de Kunst en Antiekbeurs
die in 2007  AF'sH is gaan heten.
Ontwerp van Claire Beke.

foto © 2009, krijn van noordwijk.

**Fragment uit verklaring van afgelasting editie AF'H 2016
De Art & Antiques Fair ’s-Hertogenbosch (AFSH) vindt dit jaar geen doorgang. De 50e editie van het evenement bij Autotron Rosmalen stond gepland van 2 tot en met 10 april 2016.
De vanzelfsprekend enorme aandacht voor de 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch en de daardoor overvolle evenementenkalender met betrekking tot kunst en cultuur in de regio Den Bosch speelden een belangrijke rol bij het maken van die afweging.


Zie ook de 'actuele' site van AF'sH en de versie van het toenmalige reclamebureau Beke:  AF'sH

Terug naar boven