Voor 2e maal geen Vuurslagprijs op Kunst-en Antiekbeurs [AF's-H]

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2011 | Gewijzigd op: 26-03-2011
Van 16-25 april 2011 wordt de 45ste editie van de Bossche Kunst-en Antiekbeurs, ofwel AF's -H in de Brabanthallen gehouden. Dat ging voorgaande jaren gepaard met een officiële ontvangst in het stadhuis en een prijsuitreiking aan een culturele instelling. Maar voor de 2e maal is er geen geschikte kandidaat voor deze Vuurslagprijs gevonden.

 
-Boven: De medegrondleggers van de Bossche kunst -en antiekbeurs Clemens en Neeltje van der Ven met prof. Jos Koldeweij [r.] op de 43ste editie van 2009.
Jos Koldeweij is de voorzitter van de stichting De Vuurslag.
-Rechts boven: Indruk van de rijke en smaakvolle inrichting van de beurs.

foto © paul kriele, 18 april 2009.
 

In 2010 werd de AF's-H nog vernieuwd door in te haken op de titel 'Hoofdstad van de smaak 2010', waarbij het aspect  'Smaak' zich manifesteerde in een speciaal opgezette kunstroute. 
In 2010 en nu dus ook dit jaar is er geen kandidaat voor de Vuurslagprijs. Die gaat normaliter naar een instelling die zich op cultureel gebied manifesteert. In 2009 was dat het Filmmuseum .

De Bossche 45ste editie van Art & Antiques Fair [AF's-H] vindt dit jaar plaats van 16 t/m zondag 25 april 2010 in de Brabanthallen. De beurs met nationale en internationale antiquairs en kunsthandelaren richt zich op oude- en hedendaagse kunst, juwelen, antiek en design. 
Er is een speciale stand van het Liliane Fonds met foto's van Monique Velzeboer en Galerie  Bianca Landgraaf komt met de reizende tentoonstelling 'Reflectie' met internationale keramiek naar Den Bosch.

Het persbericht meldt noch bijzondere noch met andere jaren afwijkende zaken. Het schrijft bijvoorbeeld:
'De 45ste editie belooft een bruisend spektakel te worden. De Brabanthallen zijn stijlvol ingericht en lange lanen leiden u langs het rijke aanbod van kunst en antiek. Na het bezoek aan de galeries, kunt u op één van de terrassen genieten van een drankje en hapje.
Aan de vertrouwde succesformule van een intieme en sfeervolle kunst- en antiekbeurs worden tal van smaakmakende ingrediënten toegevoegd. Dé trekpleisters zijn onder andere het geweldige deelnemersveld, unieke tentoonstellingen, professionele rondleidingen en een boeiend lezingenprogramma door een aantal promonenten uit de kunstwereld. '
zie ook d esite van AF's-H:  www.afsh.nl


Terug naar boven