ART Fair gaat nauwe samenwerking aan met Indoor Brabant

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-02-2012 | Gewijzigd op: 26-02-2012
De jaarlijkse Bossche kunst-, antiek- en designbeurs ART Fair, die van 15 t/m 22 april 2012 - dit keer- in het Autotron wordt gehouden, legt een duidelijke samenwerking vast met Indoor Brabant, dat van 19 t/m 22 april in de Brabanthallen plaats vindt.*

De kunstbeurs is in het Autotron groots en riant opgezet: op de bovenverdieping: schilderijen en kunst op papier en doek. Daar zitten bekende deelnemers bij, onder wie Peter Pappot, Jan Roelofs, Jan Muller en Constant Ferd. Daar zijn ook thematentoonstellingen  en - zoals vorig jaar- een stand van het Lilianefonds. Ook nieuw is de deelname van een nog nader te noemen Bossche binnenhuisarchitect.

Op de begane grond is een mix van allerlei deelnemers.
Opvallend is dat er voor de derde achtereenvolgende keer geen Vuurslagprijs wordt uitgereikt. 'Die traditie, als erkenning voor de verdienste van een instelling of instituut op breed artistiek en/of cultureel gebied, komt wederom te vervallen, aldus voorzitter Jan Roelofs in een toelichting op de opzet van de editie 2012.
'Dat laat zich verklaren door de bezuinigingen, waar ook de ART Fair mee te maken heeft en omdat er zich geen geschikte kandidaat heeft aangediend. De opzet van de Vuurslagprijs kost de organisatie toch elk jaar  € 25.000. ..'

Samenwerking  met Indoor Brabant
Ook nieuw en mogelijk voortkomend uit de bezuinigingen is de innige samenwerking met Indoor Brabant dat in het afsluitende weekeind  plaats vindt. Roelofs :'Er is met opzet voor overlappende data gekozen.
De Art Fair heeft dit jaar als  subthema 'paarden'. Dat komt tot uiting in de expositie die op Indoor Brabant is ingericht en waar elke deelnemer van de ART Fair twee items over paarden mag indienen.
Dan is er op donderdag 19 april op de kunstbeurs een ladies-day voor dames van paardenliefhebbers. 
Tussen het Autotron en 'Indoor Brabant' rijdt een shuttel op en neer waardoor de beoogde kruisbestuiving nog eens benadrukt wordt,' vertelt Roelofs.  

Vanaf maandag 27 februari 2012 is de site van de ART Fair geactualiseerd zie ART Fair

*programma Indoor Brabant
-Op donderdag 19 april 2012 [19.00uur] de Rolex FEI Worldcup Final Jumping I
-vrijdagmiddag 20 april 2012 [12.00] uur de Grand Prix
-vrijdag 20 april 2012 [19.00 uur]  de Rolex FEI World Cup Final Jumpiug II
-zaterdag 21 april 2012 [14.00 uur] de Kür op muziek
zondag 22 april 2012 14.00 uur de Rolex FEI World Cup Final Jumping III