ART Fair Den Bosch gelijk met ARTBreda

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-03-2014 | Gewijzigd op: 17-03-2014
Het merkwaardige feit doet zich voor dat voor het eerst ARTFair Den Bosch, met de beeldnaam  AF's-H  in hetzelfde tijdvak de antiek en kunstbeurs heeft als ARTBreda, dus  ook van 6 t/m 13 apri 2014.

In Den Bosch  was jaren de beurs in de Brabanthallen. Maar in 2012 durfde de organisatie voor het eerst de antiek-, en kunstbeurs te verplaatsen naar het Autotron in Rosmalen**. 
Vanaf de Brabanthallen, waar toen tegelijkertijd Indoor Brabant plaats vond, werd een speciale pendeldienstingezet. Het  bleek een goede greep te zijn.


De concurrent ARTBreda zat voorheen de voorbije vier jaar  in Utrecht en is verplaatst naar Breda en dit keer nog wel op dezelfde data.

*Verklaring verhuizing
ArtBreda komt voort uit ArtAntique. Deze ArtAntique werd indertijd -met een beurs in Utrecht- opgericht door Antiekhandelaren die met een stand op AF ’s-H stonden. Uit ontevredenheid over de kwaliteit van AF ’s-H wilden zij gezamenlijk een exclusieve nieuwe beurs opstarten waar de beste antiekhandelaren zich aan zouden verbinden. Andere galeries volgden.
Het verlies aan belangrijke betalende deelnemers was de reden waarom AF ’s-H (noodgedwongen) in 2012 permanent uitweek naar het Autotron in Rosmalen. Nood breekt wet.

De reden voor het vertrek uit Utrecht is dat de galeries niet tevreden waren over de lokatie in de Jaarbeurs.
De exclusieve opening van Art Breda vindt plaats op het Chasséveld op 5 april 2014.
Vorig jaar verwisselde 'ArtAntique’  in ‘Art2013’.