Boek 'Verboden Kringen'

De uitgave 'Verboden Kringen' handelt over details in de vestingwerken. Het  1e exemplaar werd op 30 juli 2004 in het Prentenkabinet gepresenteerd.

De titel 'Verboden kringen' slaat op de gebieden buiten de stadswallen van 's-Hertogenbosch als vestingstad [tot 1874], die onbebouwd moesten blijven ivm militair strategische redenen.

Oud-stadsarchivaris drs. P. Kuyer ontving uit handen van Jo Timmermans het eerste exemplaar.

Laatste artikelen binnen de categorie Boek 'Verboden Kringen':

Vestingstad: Presentatie boek 'Verboden Kringen'

Vestingstad: Presentatie boek 'Verboden Kringen'

Gepubliceerd op: 30-07-2004 | Gewijzigd op: 27-04-2009
Op 30 juli 2004 werd in het Prentenkabinet het boek ‘Verboden kringen’* gepresenteerd. De titel 'Verboden kringen' slaat op de gebieden buiten de stadswallen van 's-Hertogenbosch als vestingstad [tot 1874], die onbebouwd moesten blijven ivm militair strategische redenen. De auteurs zijn Bram Steketee en Hans Willems. Oud-stadsarchivaris drs. P. Kuyer ontving het 1e exemplaar.
Lees meer
Prentenkabinet: Presentatie boek Verboden Kringen

Prentenkabinet: Presentatie boek Verboden Kringen

Gepubliceerd op: 30-07-2004 | Gewijzigd op: 0
Vanmiddag is in het Prentenkabinet het boek 'Verboden kringen'* gepresenteerd. Oud-stadsarchivaris drs. P. Kuijer ontving uit handen van Jo Timmermans het eerste exemplaar. De bijna honderdjarige Kuijer voelde zich vereerd om '..in dit gezelschap van liefhebbers van de Bossche geschiedenis deze substantiële bijdrage aan de geschiedschrijving van de stad- uit handen van de directeur van het Prentenkabinet Jo Timmermans- te mogen ontvangen
Lees meer