Kerkstr.: Tic Tac café/bar opvolger 't Stiefeltje

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2009 | Gewijzigd op: 29-04-2009
De in stijl opgeknapte gevel van Kerkstraat 83 met de nieuwe belettering Tic Tac.
foto's © paul kriele, 29 april 2009
Bedrijfsleider Joep Willems, die de nieuwe trendy en stijlvol ingerichte bar van Tic Tac gaat leiden.

Net voor Koninginnedag -op 29 april 2009- ging in de namiddag de Tic Tac-bar op Kerkstraat 83 open, waar voorheen 't Stiefeltje zat.
De nieuwe  eigenaar Ramon van Veluw [*1983] heeft het verouderde  bruine cafe omgedoopt tot een stijlvol, tussen modern en klassiek, ingerichte bar. Daarin valt de houten, warm gekleurde lambrizering en de messing omlijsting op met  hier en daar een tintje klassiek [spiegels]. Het ontwerp komt van Ramons vriendin Marieke Willems van ontwerpstudio Tweelink.

De bar die alle dagen, behalve maandag en dinsdag is geopend, mikt op een breed publiek van 25-50,  maar zal ook passanten aantrekken die culinair zijn uitgegaan in de Korte Putstraat, aldus Ramon die ervaring heeft opgedaan in de Dirigent [10 jaar], de Taveerne [2 jr], Carras [2 jr. en op zijn veertiende begon in 't Keershuis.

De 27-jarige Joep Willems, ook een horecavakman [Spoon, Volvo Ocean Race], die op uitgaansavonden ondersteund wordt door een dj, zegt beslist geen Nederlandstalige muziek te zullen draaien. De sfeer van Tic Tac is een combinatie tussen hip-hop en oud bruin, waar een publiek in een hoger segment  zich thuisvoelt en daar sluit ook ons assortiment dranken, waaronder goede champagnes en andere, een beetje excentrieke drankjes, op  aan.  

 Frank Pols van het Stiefeltje nam op 4 januari 2009 met een nieuwjaarsreceptie afscheid van 33 jaar horecabestaan, omdat ... na 33 jaar de leeftijd en mijn gezondheid een rol gaat spelen,'aldus Frank voor Bastion Oranje.