Café In 't Wilt Vercken onverwacht ontruimd

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2010 | Gewijzigd op: 22-12-2010
Vandaag in de namiddag van 22 december 2010 werd onverwacht het café In 't Wilt Vercken aan Achter het Stadhuis ontruimd. Ondanks dat de Voorzieningenrechter de twee lopende kort gedingen* heeft samengevoegd. 
Wat betreft de bodemprocedure [o.a. rond de achterstallige huurbetaling] het tijdstip daarvan hangt de invloed af van 
het moment waarop de rechtbank een uitspraak doet.

Ondanks de aangekondigde zitting over die huurbetaling, die volgens Robben al maanden achterwege is gebleven, heeft de verhuurder Horeca Invest Brabant van Willy Robben toch doorgezet het café te doen sluiten.

Maria van der Kley die met Jan Houet het café sedert 2007 runt zegt dat hier een twee- eentje achterschuilt. Van der Kley wijst naar bierbrouwer Grolsch die de touwtjes in handen heeft genomen. Van der Kley vermoedt dat Grolsch uit voorzorg een uitspraak van de rechter vóór heeft willen zijn.

* Noot nieuwe zitting van 2 kort gedingen tezamen
Op 5 januari 2011 zal die zititng plaatsvinden.

Een Eindhovens vervoerbedrijf kwam woensdagnamiddag 22 december 2010 de inboedel van café In 't Wilt Vercken aan Achter het Stadhuis 26 weghalen iov bierbrouwer Grolsch. Uitbaters Jan Houet en Maria van der Kley vermoeden dat  verhuurder Willy Robben en de bierbrouwer onder één hoedje spelen.

foto © paul kriele, 22 december 2010.

Reactie van mr. Remco Wortel van 'Vissers Advocatuur' 
Remco Wortel, die spreekt namens de op straat gezette uitbaters Houet en Van der Kley vindt het eerst 'raar' en daarna zegt hij: 'Het is niet sjiek. Hiermee toon je geen oog voor de belangen van beide ondernemers.
Afgelopen maandag -20 december 2010 - is er uit het kort geding nog een voorstel uitgekomen waarbij er een regeling zou worden getroffen. Dat verliep allemaal nog correct. De rechter wilde zijn collega, die de bodemprocedure behandelt, niet voor de voeten lopen en heeft aangekondigd de rechtzaken over en weer samen te trekken.
Robben zou er nog over nadenken. En nu, drie dagen vóór Kerstmis, zet Robben al of niet tezamen met brouwer Grolsch twee mensen op straat.'
mr. Wortel denkt dat Grolsch zijn belangen, zoals dat in deze branche speelt, waarbij op de inboedel een gedeeltelijke  financiering van de brouwerij rust, heeft willen veilig stellen.
'Ik vraag me echt af: wat is hier het belang van Grolsch?', aldus Wortel die nog aangeeft dat Grolsch of Robben met die ontruiming misbruik maakt van zijn recht.
Daarom spant 'Vissers Advocatuur' een kort geding aan om die ontruiming te niet te doen en de spullen terug te krijgen.


Terug naar boven