Groenewoud eist huurschuld bij Willy Robben senior op

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-01-2011 | Gewijzigd op: 10-01-2011
Gisteren -woensdag 5 januari 2011 - vond een kort geding plaats over een achterstallige huur van het pand hoek Achter het Stadhuis/Achter 't Wilt Varken. Daarin was tot kort voor Kerstmis het gelijknamige café In 't Wilt Vercken gevestigd.
De zaak rond dit karakteristieke café is gaan draaien door een huurschuld van de uitbaters en onderhuurders van Robben Jan Houët en Maria van der Kley.

De ontruiming van café In 't Wilt Vercken vond nog kort voor Kerstmis 2010 plaats.
In januari 2011 werd door Grolsch de aftakeling van het café voortgezet.

foto © paul kriele, 10 januari 2011.
Zie artikel Ontruiming.
 

In het  kort geding van gisteren, woensdag 5 januari 2011, dat door Marc Brink van het Brabants Dagblad werd verslagen, speelde onder meer de ontruiming, die kort voor kerstmis plaatsvond. Pandeigenaar John Groenewoud had die ontruiming geëist vanwege een huurachterstand van het horecapaar van € 180.000.
In datzelfde kort geding legde Groenewoud  bij Robben senior een eis tot betaling van  € 68.000, ook voor huurschuld, op. Dat bedrag zou Robben eerst mondeling hebben bevestigd, maar later -via zijn advocaat - hebben ontkend.

In een door de rechter min of meer opgelegd bemiddelingsgesprek kwamen partijen er niet uit. Groenewoud bleef bij zijn  eis. Robben kwam met een 'weerlegging' van die schuld dat niet hij, maar de W. R. Horesca. b.v. de partij is die moet worden aangesproken. Maar Groenewoud zette zijn eis kracht bij door beslaglegging op de privéwoning van Willy Robben.