Oud-kroegbaas Jan Aarsel [Wilt Varken] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-05-2013 | Gewijzigd op: 05-05-2013
Oud-kroegbaas Jan Aarsel* van café In 't Wilt Varken is op zaterdag 4 mei op 79 -jarige leeftijd overleden. Jan was al lang ziek. Het echtpaar Jan en Mien van Aarsel-Kivits stopte met de zaak al in september 2000. Ze namen Limburgia, zoals de zaak toen nog heette, van Miens oom, Piet Kivits, op 8 september 1971 over.  In 1976 keerde de naam In 't Wilt Varken zoals het pand al vanaf 1433 heet terug. Limburgia dateert uit de tijd dat het café een Limburgs bierhuis was van leverancier De Zwarte Ruiter uit Maastricht.

Jan was in feite geen horecaman. Door zijn huwelijk met Mientje Kivits kreeg hij er naast zijn vak als  loodgieter  en verwarmingsmonteur, nog een baantje bij. 
Overval
In de nacht van 4 op 5 oktober 1994 werd Jan, terwijl hij na sluitingstijd, de fiets van een cafébezoeker wilde binnen zetten, door een man met een mes bedreigd geslagen en daarop gedwongen zijn daginkomsten af te geven.
Jan moest na, wat hij noemde 'luchtig incidentje', met een gebroken kaak en een gebroken oogkas in het ziekenhuis worden opgenomen. Doordat het signalement van de dader bij de politie bekend was, werd de dader kort erop opgepakt.
De verwondingen had Jan, die al op de grond lag en intussen al zijn geld had moeten afgeven, opgelopen doordat de rover, die door het dolle heen was, maar tegen zijn gezicht bleef schoppen.

Café op de hoek Achter het Stadhuis/Achter het Wilt Varken.  Dit markant gelegen  pand verloor zijn bestemming als horecazaak in het najaar van  2010 toen het -na een verkooptranscactie - een modezaak in kinderkleding werd foto's © paul kriele, 25 november 2006 en 15 februari 2007.

Het hoekpand heeft al vele eigenaars gekend. Maar aan de bestemming als horecazaak van dit opvallende hoekpand kwam een eind toen het in het najaar van 2010 aan John Groenewoud en een winkelier in modekleding werd verkocht.


>>Zie voor een uitgebreide historie van  Limburgia/ In "t Wilt Varken  in artikel dd.15 juli 2007.