Traditionele bedevaart [vieringen] in Bokhoven

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-08-2015 | Gewijzigd op: 16-08-2015
De jaarlijkse bedevaart [-vieringen] rond de Sint-Cornelius* vinden plaats eind september 2015. Dat was de heilige die om diverse verschijnselen door katholieken wordt geëerd. Die vieringen in en rond het laat-middeleeuwse kerkje dateren al vanaf 1839. Voor de heilige is in het kerkje van Bokhoven een aparte kapel ingericht.
 
Vieringen in de
pastorietuin van het kerkje in Bokhoven
.

foto © kees van den oord 2014.

In het teken van de bedevaart op Sint-Cornelius zijn er op vier zondagen vieringen [11.15 uur].  Als het weer goed is, vindt dit plaats in de pastorietuin achter de kerk.
De vieringen worden opgeluisterd:
door het Annakoor uit Rosmalen, dat op 6 september de mis opluistert met de Onze Lieve Vrouwe Schuts uit Elshout. Het koor De Laotbloeiers uit Drunen en het Sint-Lambertuskoor uit Maren-Kessel zijn respectievelijk op zondag 13 en 20 september de gastkoren. Het dameskoor uit Bokhoven, ondersteund door het mannenkoor uit Haarsteeg, luistert op zondag 27 september de viering op. De speciale vieringen om 9.00 uur zijn vervallen.

*Sint Cornelius, die  de beschermheilige van de boeren en het rundvee (inzonderheid hoorn- en kleinvee) is, wordt in gevallen van epilepsie (de Corneliusziekte), kramp, zenuw- en oorkwalen om steun gevraagd.